JEFTINIJA, A PODJEDNAKO UKUSNA Napravite musaku od starog hleba i oduševićete se rezultatom
Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.
Musaka je jedno od omiljenih jela na našoj tradicionalnoj trpezi, a njen originalni recept poreklom je iz Grčke.
Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 200 g kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 stari hleb
- 150 m mleka
Priprema:
Sitno naseckajte crni luka, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta. Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba. Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalite sve mlekom. Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju. Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)