RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.
Sastojci
1 kg mladog, nesoljenog, najbolje ovčijeg sira
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Priprema:
1.U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešajte dok se ne rastopi i počne da “konča”
2. Dodati brašno u mlazu, mešati da masnoća izađe na površinu
3. Dobiće se smeša nalik na kačamak, ali mekša
4. Uživajte dok je vruće.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Komentari(0)