JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
Sastojci
500 g pasulja
2 srednje šargarepe
200 g korena celera
1 srednji koren paškanata
1 ljuta papričica
3-4 veća čena belog luka
100 ml ulja
1 kašika slatke začinske paprike
mleveni biber
suvi biljni začin
suvi bosiljak
Priprema
Možda vas zanima:
FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.
GASTRONOMSKO OTKRIĆE 21. VEKA Ukus i aroma lužničkog sira će vas očarati
Vurda je tradicionalni i specifični proizvod od mleka koji se proizvodi u Lužnici (okolini Babušnice) i pirotskom kraju.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.
GASTRONOMSKO OTKRIĆE 21. VEKA Ukus i aroma lužničkog sira će vas očarati
Vurda je tradicionalni i specifični proizvod od mleka koji se proizvodi u Lužnici (okolini Babušnice) i pirotskom kraju.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.
GASTRONOMSKO OTKRIĆE 21. VEKA Ukus i aroma lužničkog sira će vas očarati
Vurda je tradicionalni i specifični proizvod od mleka koji se proizvodi u Lužnici (okolini Babušnice) i pirotskom kraju.
Uveče potopiti pasulji i ostaviti preko noći da odstoji. Sutradan procediti pasulj, staviti ga u dublju posudu, naliti sa hladnom vodom i staviti da provri. I tu vodu baciti, naliti ga sa mlakom vodom i staviti na stranu, dok se spremi povrće.
Kada je pasulj skuvan tečnosti treba da ostane malo ispod skuvanog pasulja (oko 5cm). Skloniti sa vatre, izvaditi ljutu papričicu (ko jede ljuto, kod nas je to neizostavni sastojak) i štapnim mikserom ga izmiksati. Možete da ga izmiksate da bude potpuno kašasta smesa, a možete, kao ja što sam uradila, da ostavite i po malo komadića da se osete pri jelu. Izbor je vaš.
Meljeni pasulj rasporediti u činije, u kojima ćete ga i poslužiti. U manju šerpicu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati sitno iseckani beli luk i dinstati ga toliko da pusti svoju aromu. Ubaciti kašiku začinske paprike, promešati da se sjedini sa uljem i preliti preko meljenog pasulja, koga smo raspodelili u činije. Ostaviti da se ohladi i poslužiti ga.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)