NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Posna žito torta na vodi - kremasta i lagana sa jeftinim sastojcima
Posna žito torta na vodi je najlepša poslastica za Uskršnji post jer je ukusna i lagana sa jeftinim sastojcima
Uskršnji post je počeo u ponedeljak, a on je ujedno i najduži, traje čak sedam nedelja.
U toku tog perioda mnogima dobro dođe da u glavi imaju što više ideja za razna jela koja će spremati.
Ako do sada niste probali hilandarski krompir koji monasi prave, napravićete ga što pre jer je to nešto najbolje i svi će biti oduševljeni ukusom.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Osim slanih specijaliteta, ne smemo da izostavimo ni poslastice.
Pred vama je sada posna žito torta na vodi koja je jedna od najlepših, uopšte nećete osetiti da nije mrsna.
Lagana, preukusna, raskošna...
I oni koji ne poste će jesti kada vide koliko je dobra.
Sastojci i recept su tu:
mleveni orasi - 300 grama
pšenica - pola kilograma
muskantni orah - polovina sitno naseckanog
šećer - 300 grama
cimet - 5 grama
Način pripreme:
Prvo se skuva pšenica, tako što zrno treba da nabubri i bude mekano.
Čim se skuva procedite je, ali vodu nemojte da bacate.
Čim je prohladi, uzmite žito pa ga sameljite u mašini za meso.
U to se dodaje oko 250 grama mlevenih oraha, šećer, muskantni orah i cimet.
Zatim sve lepo umesite rukom.
Ako vidite da je previše suvo dodajte vodu u kojoj ste kuvali pšenicu.
Pre oblikovanja torte obavezno probajte, tako da sastojke možete da dodajete po svom ukusu.
Tortu lepo oblikujte, pa pospite mlevene orahe preko nje.
Uživajte u ovom slatkišu za Uskršnji post i prijatno.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
Komentari(0)