Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Kako post i dalje traje, ideje za poslastice polako nestaju, zato vam danas delimo jednostavan recept za izdašnu i hrskavu posnu pitu sa višnjama i makom.
Ukus će vas podsetiti na vremena kada su naše bake peckale ovakve pite sa domaćim korama, pa je cela kuća mirisala na mak koji iscuri po ćoškovima i pomalo zagori u rerni.
Evo kako ćete korak po korak napraviti ovu posnu pitu i fino se zasladiti u posnim danima.
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina
Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina
Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina
Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
Sastojci:
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina
Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina
Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
300 g višanja
300g šećera
500 g kora za pitu
500g mlevenog maka
malo brašna
vanilin šećer
voda
Priprema posne pite sa višnjama
Pomešajte mleveni mak, vanilin šećer i šećer u šerpicu, te dodajte vode koliko da ogrezne. Sjedinite sastojke tako da dobijete smesu gustine kao za palačinke.
Uzmite tepsiju u kojoj ćete peckati pitu i obložite je brašnom ili pek-papirom.
Slažite pitu, tako što ćete prvo staviti koru, pa preko nje vreo fil od maka, a višnje pobacajte preko na svaku drugu ili treću koru.
Poslednju koru premažite sa malo vode i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite dok ne dobije lepu smeđu boju, potom je izvadite i sačekajte da se ohladi pre nego što je isečete na željene kocke ili druge oblike.
Prijatno!
(espreso)
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Komentari(0)