STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
Često se dešava da kod kuće ostanemo bez hleba, pa se bacimo u kuhinju i napravimo ukusnu pogaču.
Najbolje ih prave naše bake jer one znaju kako testo treba da ispadne da bi se ona topila u ustima.
Još ako je jedete onako vruću uz neki namaz to je pun pogodak.
Možda vas zanima:
DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Možda vas zanima:
DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Možda vas zanima:
DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Sada je pred vama još lakša priprema starih Srpkinja jer se pravi bez kvasca, ali to uopšte neće uticati na njenu mekoću.
Potrebni sastojci za ovaj recept su:
malo soli
1 kg brašna
500 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
200 ml kiselog mleka
Ovo je priprema:
U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.
Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.
Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)