DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati
Pogače nas uvek mirisom vrate u detinjstvo i raspuste na selu kod baka i deka.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice se uvek trude da naprave najmekšu.
Ono što će vas sada iznenaditi jeste jedna najukusnija, a takva je zbog dve vrste sira, a sprema se i na "čaše".
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
Kuća će odisati mirisom čim je ubacite u rernu da se peče. A još bolje kada uz prilog uzmete ajvar ili kajmak. To je pun pogodak i nema šanse da ćete pogrešiti.
Ovi sastojci su izdvojeni za recept:
4 čaše brašna
1/2 čaše tople vode
1 kašičica soli
1/2 čaše toplog mleka
1/2 čaše jogurta
1 kesica suvog kvasca
1/2 čaše ulja
1 kašika šećera
Za posipanje ide:
malo svežeg peršuna
1 jaje
1 činija čedar sira
1 činija mladog sira
Ovo je način spremanja:
U činiju ubacite suvi kvasac i šećer, pa toplu vodu i mleko. Promešajte, a onda dodajte ulje. Ponovo promešajte pa dodajte 3/4 brašna. Ubacite so, pa špatulom promešajte sastojke.
Dodajte ostatak brašna, pa onda rukom zamesite testo za domaću pogaču. Potom pospite brašno po radnoj površini, pa prebacite testo. Premesite rukom testo za domaću pogaču dok ne postane glatko i mekano.
Pouljite testo, pa ga prekrijte prozirnom folijom, pa krpom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči. Potom rukom istisnite vazduh iz testa, premesite u posudi, pa prebacite na površinu posutu brašnom.
Razmesite rukom, pospite testo brašnom, pa premesite oklagijom. Premestite testo u širi pleh obložen pek papriom, pa razvucite rukom.
Prekrijte kuhinjskom krpom testo za domaću pogaču, pa ostavite da odstoji pola sata.
Stavite neumućeno jaje na testo, pa ga premažite četkicom. Pospite usitnjenim mladim sirom, pa izrendanim čedar sirom.
Na kraju pospite domaću pogaču iseckanim svežim peršunom.
Pecite na 180°C.
Pecite domaću pogaču dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
PREDLOG ZA RUČAK Medaljoni u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će voleti cela porodica
Medaljoni u sosu od pečuraka se brzo spremaju i idealni su za brz i ukusan ručak. Možete ih servirati same i uz prilog od testenine, krompira ili pirinča.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
Komentari(0)