TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Taktika ponavljanja narudžbine
Ova jednostavna taktika može značajno povećati zaradu konobara i osigurati zadovoljnije goste.
U razgovoru za jedan podkast bivši šef FBI-ja Kris Vos je rekao da postoji jedna stvar koju konobari rade, a koja navodi ljude da im daju više napojnice.
Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele da povećaju zaradu, ali i za one koji ne vole da daju napojnicu, pa mogu da obrate pažnju na ovu taktiku.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
U jednom istraživanju polovini osoblja je rečeno da prima narudžbine kao i obično. Drugoj polovini osoblja je rečeno da verbalno ponavlja narudžbine mušterije. Odnosno, ako mušterija naruči jedan hamburger i konobar treba da kaže - jedan hamburger. Odnosno, treba da ponovi reči gosta koji naručuje.
Prema istraživanju koje je rađeno na Univerzitetu u Nijmegenu, ovakvo ponašanje konobara garantuje da će im se bakšiš povećati za neverovatnih 70 odsto.
Ovaj trik zasnovan je na psihološki zasnovanoj činjenici da ljudi vole ljude koji se ponašaju kao oni, čak i ako je to samo ponavljanje njihovih reči.
Ova osobina naziva se preslikavanje. Zahvaljujući preslikavanju, gost smatra da je konobar simpatičniji, pa samim tim ostavlja i veću napojnicu, prenosi ladbible.
Jedan zaboravljeni napitak čisti creva kao rukom i vraća energiju: Pijte ga svaki dan, bolji je i od probiotika
Napitak koji je (pre)dugo bio zanemaren
PUCNJI U KOŠUTNJAKU ZAUSTAVILI SU SRBIJU Knez Mihailo ubijen tokom šetnje, a njegovo telo je BRUTALNO ISKASAPLJENO
Knez Mihailo Obrenović jedan je od najznačajnijih srpskih vladara. Na prestolu Kneževine Srbije sedeo je u dva navrata - od 1839. do 1842. i od 1860. do 1868. Prvi put nakon smrti svog brata Milana, a drugi put nakon smrti svog oca Miloša.
DA LI JE OVO NAJSMEŠNIJA SCENA U ISTORIJI SLAGALICE? Srbija i dan danas PLAČE, SPREMITE SE (VIDEO)
Podsetimo se jedne od možda najsmešnijih situcija u istoriji ovog kviza
NAJPOZNATIJI SRPSKI TRAVAR OTKRIVA: Uz samo jednu kašiku OVE BILJKE izbacićete OTROVE iz organizma, obratite pažnju
Ipak, vrlo je važno znati koji je čaj za koju boljku, kao i kako ga pravilno spremiti. Najpoznatiji travar s juga Srbije otkriva kako da ojačate imunitet
DANAS POPIJTE PRAVU! Pogrešno pravimo tursku kafu ceo život - 1 stvar se stavlja zbog GUSTINE, Turkinje rade i OVO
Turska kafa je ritual, simbol gostoprimstva i tradicije
Komentari(0)