TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.

Taktika ponavljanja narudžbine
Ova jednostavna taktika može značajno povećati zaradu konobara i osigurati zadovoljnije goste.
U razgovoru za jedan podkast bivši šef FBI-ja Kris Vos je rekao da postoji jedna stvar koju konobari rade, a koja navodi ljude da im daju više napojnice.
Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele da povećaju zaradu, ali i za one koji ne vole da daju napojnicu, pa mogu da obrate pažnju na ovu taktiku.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
U jednom istraživanju polovini osoblja je rečeno da prima narudžbine kao i obično. Drugoj polovini osoblja je rečeno da verbalno ponavlja narudžbine mušterije. Odnosno, ako mušterija naruči jedan hamburger i konobar treba da kaže - jedan hamburger. Odnosno, treba da ponovi reči gosta koji naručuje.
Prema istraživanju koje je rađeno na Univerzitetu u Nijmegenu, ovakvo ponašanje konobara garantuje da će im se bakšiš povećati za neverovatnih 70 odsto.
Ovaj trik zasnovan je na psihološki zasnovanoj činjenici da ljudi vole ljude koji se ponašaju kao oni, čak i ako je to samo ponavljanje njihovih reči.
Ova osobina naziva se preslikavanje. Zahvaljujući preslikavanju, gost smatra da je konobar simpatičniji, pa samim tim ostavlja i veću napojnicu, prenosi ladbible.

Ljudi koji imaju ovu krvnu grupu zaista su posebni, njihove „moći“ nema niko
Krvna grupa može otkriti mnoge zanimljivosti o vašoj ličnosti, kao i zdravlju

Da li su kućni ljubimci postali ‘nova deca’? Ovo je jedina prava istina iza trenda koji je zapalio sve žive
U savremenom društvu, sve više pojedinaca i parova odlučuje da svoj emotivni i roditeljski potencijal ne usmeri ka deci – već ka kućnim ljubimcima. Psi, mačke, pa čak i papagaji i kunići dobijaju tretman koji je do pre samo nekoliko decenija bio rezervisan isključivo za ljudsku decu: slave rođendane, nose odeću, imaju svoje profile na društvenim mrežama i putuju na more.

Najmoćnije žensko ime ponovo među najpopularnijim u Srbiji: Devojke koje ga nose ceo život prate uspeh i sreća
Retko je i zanimljivo jer nema nadimak

Ove 3 biljke zmije apsolutno ne vole, posadite ih u dvorište, celo leto će vas obilaziti u širokom luku
Zmije su često nepoželjni gosti na našim imanjima. Uređenje samog terena, odnosno staništa je relativno jednostavan način da se smanji mogućnost nastanjenja u vašoj bašti.

PATOFNE,BRUSHALTER? GREŠKA! 15 reči koje POGREŠNO izgovaramo
Iako su u rečniku zapisane onako kako se pravilno izgovaraju, mnoge nove reči u srpskom jeziku su pretrpele promene zbog lakšeg izgovaranja u srpskom jeziku i usvojene su kao takve.
Komentari(0)