TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Taktika ponavljanja narudžbine
Ova jednostavna taktika može značajno povećati zaradu konobara i osigurati zadovoljnije goste.
U razgovoru za jedan podkast bivši šef FBI-ja Kris Vos je rekao da postoji jedna stvar koju konobari rade, a koja navodi ljude da im daju više napojnice.
Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele da povećaju zaradu, ali i za one koji ne vole da daju napojnicu, pa mogu da obrate pažnju na ovu taktiku.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
Možda vas zanima:
Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
U jednom istraživanju polovini osoblja je rečeno da prima narudžbine kao i obično. Drugoj polovini osoblja je rečeno da verbalno ponavlja narudžbine mušterije. Odnosno, ako mušterija naruči jedan hamburger i konobar treba da kaže - jedan hamburger. Odnosno, treba da ponovi reči gosta koji naručuje.
Prema istraživanju koje je rađeno na Univerzitetu u Nijmegenu, ovakvo ponašanje konobara garantuje da će im se bakšiš povećati za neverovatnih 70 odsto.
Ovaj trik zasnovan je na psihološki zasnovanoj činjenici da ljudi vole ljude koji se ponašaju kao oni, čak i ako je to samo ponavljanje njihovih reči.
Ova osobina naziva se preslikavanje. Zahvaljujući preslikavanju, gost smatra da je konobar simpatičniji, pa samim tim ostavlja i veću napojnicu, prenosi ladbible.
ANĐELIJA (16) IZ RUTOVCA JE PEPELJUGA U STVARNOM ŽIVOTU: Uniformu za štalu zamenila prelepom haljinom (FOTO)
U jednom od videa Anđelija je snimila kako radi i čisti štalu, a onda je pokazala i kadar kako je izgledala na maturi
OTAC PREDRAG OBJASNIO: Zašto i kome se kvari sveta vodica?
Narod veruje da Sveta vodica, naročito ona Bogojavljenska (koju ljudi uglavnom i nose svojim domovima), može se čuvati neograničeno vreme, međutim, otac Predrag Popović je jednom prilikom istakao da se i ona može pokvariti, ali objasnio i u kojem slučaju.
Zašto je zabranjeno smejati se prilikom slikanja za dokumente
Naše fotografije u pasošu retko su među našim najlepšim slikama. Osvetljenje u kabini za fotografisanje u SUP-u nije idealno, a dodatno nam odmaže i to što ne možemo da pokažemo svoje najlepše nasmejano lice.
VLADIKA NIKOLAJ SRPSKIM MAJKAMA: "Svaka mora svoje dete da nauči 3 stvari"
Vladika Nikolaj Velimirović govorio je da je majka biće najsličnije Bogu, da je njeno žrtvovanje za dete slično Hristovom stradanju za sav ljudski rod. Veliki mislilac i teolog poručio je majkama da uvek na umu imaju i tri važne stvari.
"KRVAVA LITIJA": Ko je bio patrijarh srpski Varnava Rosić?
U jednom od najtežih perioda srpske istorije na čelo Srpske pravoslavne crkve dolazi patrijarh Varnava koji je ostao upamćen kao veliki mučenik.
Komentari(0)