ZAŠTO JEDETE SARMU IZ ŠERPE NA PLAŽI Srbin objavom razbesneo društvene mreže zbog vređanja paradajz turista: "Ponašate se kao stado divljih bikova"
Mladić iz Srbije podigao je pravu buru na društvenim mrežama stavom o letovanju. Naime, on je javno osudio sve one koji odlaze na more i umesto da, kako je napisao, jedu po restoranima, nose sendviče i ostalu hranu čak i na plažu.
Na srpskom delu foruma Redit osvanula je objava muškarca iz Srbije koji je na nepriličan i skandalozan način, osudio sve one koji sa sobom nose na letovanje hranu nazivajući ih "paradajz turistima". U podužem postu, on je napisao kako nije sramota nemati novac za more, ali je degutantno da se nose velike količine hrane, kao i sendviči na plažu, koji se, kako je rekao, daju "nevaspitanoj deci".
"Zašto nosite pasulj i sarme, pored morske hrane?"
"Zamisli ovo: odeš na more, sanjao si o toj plaži i suncu mesecima unazad, a onda... paradajz turisti. Ali zašto? Zašto se muče, troše novac i dolaze da se ponašaju kao da su zaboravili sopstvenu kuću?
Prvo i osnovno, hajde da se bavimo hranom. Okej, shvatam da neki ljudi nemaju para za restorane baš svaki dan. Ali, da li je baš neophodno da se cela plaža guši u mirisima pasulja i sarme? Gde je nestao taj užitak da probaš lokalne specijalitete, da uživaš u svežim morskim plodovima? Paradajz turisti, čini se da su došli samo da bi pokazali kako se pasulj i kupus kuvaju u svim krajevima Srbije i ostalim državama iz regiona.
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
Pa, recite mi, zašto uopšte idete na more ako ćete se tamo ponašati kao paradajz turisti? Ili, bolje rečeno, paradajz šumski berači!
"Ponašate se kao stado divljih bikova"
Gledam vas kako gurate jedni druge na plaži kao da je poslednji komadić sladoleda ostao, i pitam se: gde je tu užitak letovanja? Neki kažu da je more tu da se rashladite, opustite i uživate u prelepim plažama. Ali ne, vi odlučujete da se ponašate kao stado divljih bikova, gurajući sve pred sobom samo da biste postavili peškir blizu vode.
A onda, da stvar bude još gora, shvatam da su mnogi od vas došli na more samo da bi kuvali svaki dan. Umesto da iskoristite odmor da se relaksirate i uživate u morskim specijalitetima, vi vucarate svoje šerpice, tiganje i vešalice, pretvarajući plažu u improvizovanu kuhinju. Zar vam nije dosta kuvanja kod kuće? Zar ne možete jednom da se počastite i prepustite čarima lokalne kuhinje?
I da ne zaboravim - gužve! Mislite li da ste došli na more da biste se osećali kao sardine u konzervi? Stiskanje na plaži, stiskanje u restoranima, stiskanje u gradskim autobusima. Zar vam nije dosta stiskanja u vašim gradovima? Zar vam ne treba malo prostora i slobode bar tih 10 dana godišnje?
"Sa hranom idu i nevaspitana deca u paketu"
Osim toga svega vezanog za hranu, uvek u paketu idu i nevaspitana deca koja misle da je cela plaža njihova, trče preko ljudi, vrište, gađaju se peskom, i to uvek odobravaju roditelji koji su doneli sendviče na plažu, kultura nula. Još kad vidim da ljudi seku nokte na plaži, zgadi mi se i letovanje i život!
Dragi paradajz turisti, zar ne shvatate da je more tu da biste se opustili, uživali i napunili baterije? Zašto onda donosite sve te negativne navike i osećaj teskobe sa sobom? Možda biste trebali malo promisliti o pravom značenju letovanja i o tome kako da se ponašate kao pravi turisti. Ako nemate para za normalno letovanje, nije sramota ostati kući. Svakako je bolje ne ići nigde nego se tako ponašati na plaži i smetati drugim, normalnim kulturnim ljudima.", završio je ovaj mladić iz Srbije svoje skandalozno obraćanje koje je izazvalo veliku pažnju nacije na društvenim mrežama.
Nekada su ih koristili stari Srbi: 30 zaboravljenih reči kojima retko ko danas zna značenje
Ovo su 30 zaboravljenih srpskih reči o kojima retko ko danas zna značenje.
NAPRAVITE SAMI Prelepa mirisna ETERIČNA ULJA iz domaće radinosti
Za sve vas koji volite projekte koje same možete da napravite kod kuće, ovaj će vam se posebno dopasti.
Život Čiča Dražine žene frapira, 1 noć sve preokrenula: Ovako muža ispratila u smrt, preživela pakao i skončala sramno
Žena Draže Mihailovića izdržala je na svojim leđima stvari koje je teško i zamisliti, kao da je snašla sva nesreća ovog sveta.
HOĆETE DA VAM SIN IMA PRAVO SRPSKO IME Simbolika imena je jako važna, zato su baš OVA nosili NAJSNAŽNIJI SRBI!
Ako je istinita ona latinska izreka da je ime znak, onda obratite pažnju koje ime ćete dati svom detetu.
OVAJ SRPSKI GRAD SU ZVALI MALI PARIZ Nećete verovati koliko je kafana imao još u doba Obrenovića
Zahvaljujući naprednim shvatanjima obor-kneza Jevrema Obrenovića, Šabac se tokom 19. veka razvija u veoma naprednu varoš. U priči koja sledi saznaćete zašto se ovaj grad naziva „Mali Pariz“
Komentari(0)