NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO)

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Turistička organizacija opštine Pećinci predstavila se na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 24. do 27. marta. Na ovoj najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i regionu TO Pećinci je, na štandu Privredne komore Srbije, pored promocije najatraktivnijih turističkih lokaliteta pećinačke opštine i jednodnevne turističke rute kroz našu opštinu, predstavila i novu digitalnu atrakciju – Zmaja od Kupinika.

NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO)
ilustracija/Zmaj od Kupinika, Kupinik

Naime, svi posetioci sajma koji su uzeli razglednicu TO Pećinci mogli su u tzv. proširenoj realnosti uživo da se upoznaju sa Zmajem od Kupinika, pa čak i da se sa njim fotografišu za uspomenu, a sve to putem aplikacije Holograd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAPITAL INFO (@kapitalinfo)

 

Posetioci sajma koji su uzeli razglednicu TO Pećinci mogli su u tzv. proširenoj realnosti uživo da se upoznaju sa Zmajem od Kupinika, pa čak i da se sa njim fotografišu za uspomenu, a sve to putem aplikacije Holograd.

NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO) Printscreen/Instagram/to_pecinci
 

Po rečima Ljubice Bošković ovaj savremeni alat za promociju najveće kulturno-istorijske znamenitosti opštine Pećinci - srednjovekovne tvrđave Kupinik, poslednje prestonice srpske srednjovekovne države, naišao je na veliko interesovanje kako posetilaca sajma, tako i kolega iz drugih turističkih organizacija, koji su listom želeli da ovekoveče svoj prvi susret sa Zmajem od Kupinika.

 

 

Tokom četiri dana sajma, na pećinačkom štandu su predstavljeni i Destilerija „Srpska trojka“ iz Ogara, pećinačke vinarije „Petković – Latin“ i „Mali podrum Stamenković“, kao i kulinarski specijaliteti Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika koje su specijalno za ovu priliku pripremile medenjake sa logoom pećinačke Turističke organizacije.

 

 

Izvor: sremskevesti

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading