NEVEROVATNO SRPSKO VOZILO KRSTARIĆE ULICAMA DUBAIJA Neobično prevozno sredstvo koje ima pogon na struju i solarni panel (FOTO)

J. K.

12:00

Zanimljivosti 1

Da je za blistav um samo nebo granica dokazuje i Čačanin Milan Gojković.

NEVEROVATNO SRPSKO VOZILO KRSTARIĆE ULICAMA DUBAIJA  Neobično prevozno sredstvo koje ima pogon na struju i solarni panel (FOTO)
Foto: Rina

 

Ovaj inovator konstruisao je i trenutno usavršava prevozno sredstvo koje bi u budućnosti mogli voziti i šeici u Dubaiju. Reč je o vozilu koje ide na tri točka i predstavlja idealno rešenje za gradove sa uskim ulicama i tamo gde ima manjak parking mesta.

"Ovo je vozilo koje se pokreće pomoću pedala, ali takođe uključen je pogon na struju i solarni panel koji se dopunjuje tokom sunčanog dana što je idealno za zemlje koje su bogate sunčevom energijom, poput Ujedinjenih Arapski Emirati. Namenjen je za dva putnika, ali ima i prtljažnik pozadi, koji je idealn kada se ide u nabavku po gradu. Vozilo ima sve svetlosne signale kao na autu, pa čak i radio. Po našim zakonima registruje se kao tricikl i dostiže brzinu do 25 kilometara na čas", kazao je Milan Gojković idejni tvorac vozila na tri točka.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On naglašava da je ovo vozilo idealn za mediterankse sredine, kao i za tursitičke gradove. Preveze vas od tačke a do tačke v, a pritom potrošnja je mala, a održavanje lako.

 

"Ne razmišljate o prostoru za parking i o mnogo još čemu. Jako je praktičan i nije štetan po okolonu kao automobili, Potpunoje ekološki napravljen, spoljašni izgled vozila može si prilagođavati kupcu", rekao je Milan.

Potpuno srpsko savremeno vozilo, biće pretstavljeno naredne godine na sajmu u Dubaiju 2022. godine.

"Mi smo ovaj projekat radili sami u našoj radionici što bi rekli "od glave do pete", svi delovi kupljeni su u Srbiji i nadam se da ćemo imati uspeha na promociji ovako neobičog tricikla. Već imamo zainteresovanih klijenata koji su iskazali razumevanje da radimo na usavršavanju produkta, i ponudimo ne samo zemljama UAE, već i na Evropsko tržište", dodao je Gojković.

Čačanski inovatori sigurni su da će ovakva ekološka vozila krstarit inostranim ulicama, ono što je nepoznanica jeste kako će se ovo savremeno vozilo zvati, pa su tvorci krenuli u potragu za kumom.

Komentari(1)

Loading
Jano

31.12.2021 10:15

Ima da se skuvaju unutra po onoj vrućini .