SUBOTICA Bačka lepotica koju krasi predivni Palić!

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Subotica, grad smešten na severu Bačke može se ponositi sa veoma bogatom kulturnom baštinom i značajnim znamenitostima.

SUBOTICA Bačka lepotica koju krasi predivni Palić!
Shutterstock

Subotica ima predivnu arhitekturu, a i blizina jezera Palić je čini posebnom. Navešćemo nekoliko atrakcija koje možete posetiti u Subotici, gradu koji će vas zasigurno oduševiti.

Gradska kuća je centar i simbol Subotice. Sagrađena je u periodu između 1908. i 1912. godine. Visoka je 76 metara i predstavlja izuzetan primer secesijske arhitekture. Dekorativnost secesije obogaćena je romantičarskom notom mađarskog folklora, kroz šare stilizovanih cvetova, cvetnog nakita od keramike i kovanog gvožđa.

Sinagoga u Subotici je jedna od najlepših u Evropi. Izgrađena je 1902. godine i predstavlja remek-delo secesijske arhitekture.

Franjevačka crkva: Ova crkva je izgrađena u neoromantičarskom stilu i datira iz  18 veka. Nalazi se u samom centru grada.

Srpska pravoslavna crkva Sv. Dimitrija je izgrađena 1818. godine i predstavlja jedan od značajnih versko-sakralnih objekata u Subotici.

Palata Rajhl Ferenc: Ova palata je izgrađena 1904. godine i takođe je primer secesijske arhitekture. Danas je to Galerija savremene umetnosti.

Palićko jezero, udaljeno oko 9 km od Subotice, je popularno turističko odredište. Raskošni parkovi, luksuzne vile, hoteli i vrhunska gastronomska usluga čine Palić prepoznatljivim. Takođe, nepravedno bi bilo zaobići palićki Zoo vrt koji raspolaže sa 150 životinjskih vrsta i 800 jedinki.

Subotica je grad koji nudi raznolikost kulture, arhitekture i prirodnih lepota. Multikulturalnost i šarolikost su njeni najveći brendovi, a posetioci će sigurno uživati u istraživanju njenih znamenitosti.

 

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading