SMEŠTAJ U BANJI I NA MORU KOŠTA ISTO: Evo gde se može NAJJEFTINIJE odmoriti i za samo 5.000 dinara!

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Banje u Srbiji primamljiva su turistička destinacija kako za domaće tako i za strane turiste. U većini popularnih banja kapaciteti su popunjeni i traži se krevet više. Nedelju dana u banji možete platiti oko 24.000 dinara, a cene hrane su pristupačne.

SMEŠTAJ U BANJI I NA MORU KOŠTA ISTO: Evo gde se može NAJJEFTINIJE odmoriti i za samo 5.000 dinara!
vikipedija/Sokobanja

Ni prevoz ne mora biti veliki izdatak jer se veliki broj banja nalazi na celoj teritoriji zemlje. Građani su zainteresovani za boravak i odmor u banjama, a tome su doprineli turistički vaučeri. Proverili smo koji je najpovoljniji a koji najskuplji smeštaj u srpskim banjama i da li je smeštaj na moru skuplji ili u rangu sa onim u banji.

Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja je među najposećenijim banjama u Srbiji i regionu. U ponudi su hoteli, vile i apartmani. Smeštaj u hotelima je od 12.000 dinara pa naviše, dok su apartmani najpovoljniji i oni se mogu rezervisati i za 1.500 dinara pa naviše.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Većina smeštajnih kapaciteta nije raspoloživa, a ko odluči da u ovoj banji noći pet dana sredinom avgusta, moraće da izdvoji najmanje 11.719 dinara. Toliko košta iznajmljivanje apartmana za dve osobe.

S druge strane, rezervacija predsedničkog apartmana na pet noći i za dve osobe, u popularnom hotelu sa četiri zvezdice košta čak 308.218 dinara. U cenu je uključen doručak.

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik je jedna od najposećenijih u Srbiji, a samo do maja je zabeleženo preko 27.000 poseta domaćih i stranih turista. Poznata je po lekovitim lečilištima i atrakcijama koje privlače ljubitelje rekreativnih aktivnosti u prirodi. Cena smeštaja je raznolika, a poređenju sa Vrnjačkom Banjom, i pristupačnija.

Tako se apartman za dve osobe može iznajmiti za 12.891 dinar.Trenutno najskuplja opcija na Bukingu je iznajmljivanje vikendice u prirodi sa dve spavaće od 85 kvadrata. Ovo zadovoljstvo, na pet noći, košta 102.544 dinara.

Sokobanja

"Sokobanja Sokograd – Dođeš star, odeš mlad!". Ove stihove napisao je čuveni Branislav Nušić, koji je bio čest gost u Sokobanji još davne 1802. godine.

Ko želi da se uveri u istinitost ovih stihova moraće izdvojiti najmanje 1.200 dinara za apartman u ovoj banji. Smeštaj u konacima i vilama košta oko 6.000 dinara, a u tu cenu je uglavnom uključen i doručak.

Hotelski smeštaj se kreće od 8.000 dinara pa naviše. Većina smeštajnih kapaciteta je popunjena, a prema trenutno raspoloživim podacima na Bukingu, pet noćenja za dve osobe u dvokrevetnoj sobi sa zasebnih krevetima košta 12.340 dinara.Iznajmljivanje deluks apartmana za isti vremenski period košta 57.634 dinara.

Niška Banja

Niška Banja ima pet izvora lekovite vode. Ova banja je nešto povoljnija od Vrnjačke banje pa se prenoćište u najbolje ocenjenim smeštajima može platiti 3.000 dinara za dve osobe.

Na kilometar od centra mogu se pronaći i jeftiniji pansioni. Prema raspoloživim podacima, izajmljivanje studija za dve osobe na pet noći košta 13.747 .Ceo apartman koji je takođe ocenjen izvanredno na pet noći košta 34.045 dinara

Mataruška Banja

Mataruška Banja se nalazi u centralnoj Srbiji i ima lekovite mineralne vode koje se koriste u terapijske svrhe. Poseduje i neverovatnu prirodu i druge atrakcije, te je interesantna turistima.

Sudeći prema aktuelnim cenama smeštaja, spada u pristupačnije banje. Iznajmljivanje apartmana sa jednom spavaćom sobom, dva kupatila i tri kreveta košta svega 5.860 dinara i to za dve osobe i za pet noćenja. Rentiranje apartmana sa jednom spavaćom sobom i tri kreveta, za isti vremenski period, košta 17.579 dinara.

Banja Ljig

Ova banja se nalazi na oko sat vremena vožnje od Beograda. Noćenje u apartmanu kreće se od 1.200 dinara, dok su bungalovi 6.000. Hotelski smeštaj je oko 12.000 dinara po noćenju.

More ili banja- gde je jeftiniji smeštaj?

Proverili smo kakve su cene smeštaja na poznatim letovalištima sredinom avgusta i prijatno se iznenadili.

Poređenja radi, studio apartman u Sunčevom bregu za dve osobe na pet noći košta 17.525 dinara. Toliko košta smeštaj apartmanskog tipa i u pojedinim srpskim banjama. Nešto skuplja opcija je na Halkidikiju, u Grčkoj. Studio sa dva kreveta može se iznajmiti za 23.439 dinara.

Jedna od najjeftinijih opcija za boravak na moru po niskim cenama je Sutomore. Soba sa tri kreveta za dve osobe na pet noći košta 11.133 dinara kao i smeštaj u Vrnjačkoj Banji. Sve u svemu, smeštaj na primorju se može naći po istim cenama kao i smeštaj u banjama ali je svakako prevoz do mora dodatni izdatak.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading