KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Ako ste planirali da putujete ove zime po Srbiji, mi smo vam izdvojili 3 prelepe destinacije koje morate obavezno videti za života.

KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg
Shutterstock

Brojne destinacije u Srbiji su prelepe za posetiti u bilo koje doba, a kamoli zimi koja je sudeći po mnogima najlepša u našoj zemlji jer prirodne lepote Srbije tada dolaze do izražaja. Pružaju nam se bajkoviti prizori.

Mi smo vam izdvoliji nekoliko lokacija koje nikako ne smete zaobići ove zime.

Jedan od najvećih prirodnih vodopada u Srbiji, vodopad Gostilje

U selu Gostilje, u neposrednoj blizini Zlatibora, nalazi se Gostiljski vodopad koji je jedan od najviših vodopada u Srbiji. Njegova visina se procenjuje na oko 20 m. Okolina je bogata bukovom i borovom šumom, i lekovitim biljem. Kao posebno obeležje ovog kraja, vodopad predstavlja jednu od posećenijih turističkih destinacija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na brdovitoj istočnoj strani Zlatibora, u pravcu starog puta Užice–Kokin Brod, nalazi se selo Gostilje. Kroz njega protiče reka Katušnica, a oko nje se uzdižu visovi: Zaboja, Borkovac i Rađenov Omar. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.000 metara, a udaljeno je od centra Zlatibora 25 km.

Shutterstock
 

Turistička atrakcija Srbije, Drvengrad

Između Tare i Zlatibora, po mišljenju mnogih dve najlepše planine u Srbiji, nalazi se Mokra Gora, jedno od najboljih turističkih sela na svetu.

Po predanju, u selo je došla vojska koja je namerila da tu i prespava. Ali, kako je padala kiša, tako su i drva pokisla, a vojnici željni toplote uporno su stavljali mokra drva na vatru, nadajući se da će se ipak malo ogrejati. Dok su ložili vatru, sve vreme su govorili kako je „gora mokra“, mislivši na drva za vatru. I tako je selo dobilo ime Mokra Gora.

Živopisna okolina Mokre Gore mami turiste da dođu u ovaj deo Srbije. Tu je priroda koja oduzima dah, čuveni muzejsko-turistički kompleks pruga uzanog koloseka „Šarganska osmica“, nekoliko desetina mineralnih izvora, tri crkve i jedna kapela.

Shutterstock
 

Divčibare, ili kako je često zovu "dečja planina"

Nastanak imena Divčibare vezuje se za reku Crnu Kamenicu koja protiče kroz centar današnjeg turističkog naselja.

Divčibare – mala oaza mira i odmaralište okruženo netaknutom prirodom na planini Maljen, u poslednjih nekoliko godina privlači sve više turista.

Shutterstock
 

Visoravan je dobila stari slovenski naziv Divčibare iliti devojačke bare u spomen na tragičnu smrt jedne mlade devojke. Prema narodnom predanju, mlada čobanica se nesrećnim slučajem udavila, u nabujaloj Crnoj kamenici.

Pedijatri kažu da je idealna za decu zbog klimatskih uslova i nadmorske visine.

Nudi mnoge mogućnosti za sankanje, spuštanje gumama niz planinu, a postoji i dečija ski staza.

Koje lokacije ste vi posetili zimi a da su Vam oduzele dah? Pišite nam u komentarima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading