KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Ako ste planirali da putujete ove zime po Srbiji, mi smo vam izdvojili 3 prelepe destinacije koje morate obavezno videti za života.

KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg
Shutterstock

Brojne destinacije u Srbiji su prelepe za posetiti u bilo koje doba, a kamoli zimi koja je sudeći po mnogima najlepša u našoj zemlji jer prirodne lepote Srbije tada dolaze do izražaja. Pružaju nam se bajkoviti prizori.

Mi smo vam izdvoliji nekoliko lokacija koje nikako ne smete zaobići ove zime.

Jedan od najvećih prirodnih vodopada u Srbiji, vodopad Gostilje

U selu Gostilje, u neposrednoj blizini Zlatibora, nalazi se Gostiljski vodopad koji je jedan od najviših vodopada u Srbiji. Njegova visina se procenjuje na oko 20 m. Okolina je bogata bukovom i borovom šumom, i lekovitim biljem. Kao posebno obeležje ovog kraja, vodopad predstavlja jednu od posećenijih turističkih destinacija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na brdovitoj istočnoj strani Zlatibora, u pravcu starog puta Užice–Kokin Brod, nalazi se selo Gostilje. Kroz njega protiče reka Katušnica, a oko nje se uzdižu visovi: Zaboja, Borkovac i Rađenov Omar. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.000 metara, a udaljeno je od centra Zlatibora 25 km.

KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg Shutterstock
 

Turistička atrakcija Srbije, Drvengrad

Između Tare i Zlatibora, po mišljenju mnogih dve najlepše planine u Srbiji, nalazi se Mokra Gora, jedno od najboljih turističkih sela na svetu.

Po predanju, u selo je došla vojska koja je namerila da tu i prespava. Ali, kako je padala kiša, tako su i drva pokisla, a vojnici željni toplote uporno su stavljali mokra drva na vatru, nadajući se da će se ipak malo ogrejati. Dok su ložili vatru, sve vreme su govorili kako je „gora mokra“, mislivši na drva za vatru. I tako je selo dobilo ime Mokra Gora.

Živopisna okolina Mokre Gore mami turiste da dođu u ovaj deo Srbije. Tu je priroda koja oduzima dah, čuveni muzejsko-turistički kompleks pruga uzanog koloseka „Šarganska osmica“, nekoliko desetina mineralnih izvora, tri crkve i jedna kapela.

KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg Shutterstock
 

Divčibare, ili kako je često zovu "dečja planina"

Nastanak imena Divčibare vezuje se za reku Crnu Kamenicu koja protiče kroz centar današnjeg turističkog naselja.

Divčibare – mala oaza mira i odmaralište okruženo netaknutom prirodom na planini Maljen, u poslednjih nekoliko godina privlači sve više turista.

KOJE DESTINACIJE PO SRBIJI POSETITI ZIMI Izdvajamo Vam 3 prelepe lokacije koje posetiocima oduzimaju dah kad padne sneg Shutterstock
 

Visoravan je dobila stari slovenski naziv Divčibare iliti devojačke bare u spomen na tragičnu smrt jedne mlade devojke. Prema narodnom predanju, mlada čobanica se nesrećnim slučajem udavila, u nabujaloj Crnoj kamenici.

Pedijatri kažu da je idealna za decu zbog klimatskih uslova i nadmorske visine.

Nudi mnoge mogućnosti za sankanje, spuštanje gumama niz planinu, a postoji i dečija ski staza.

Koje lokacije ste vi posetili zimi a da su Vam oduzele dah? Pišite nam u komentarima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading