MESTO IDEALNO ZA AVANTURISTE Najmaštovitiji vodopad u Srbiji skriven je u Kučajskim planinama

17:00

Turizam 0

Ako ste avanturista u duši i ljubitelj prirodnih lepota svakako posetite ovaj vodopad.

MESTO IDEALNO ZA AVANTURISTE Najmaštovitiji vodopad u Srbiji skriven je u Kučajskim planinama
Shutterstock

Vodopad Skakalo je čudo prirode koje ulepšava divčibarske planine i mami uzdahe najhrabrijih ljubitelja prirode. Smešten je na reci Manastirici a udaljen je dvadesetak kilometara od centra Mionice.

Vodopad Skakalo čine jedan veliki i dva manja vodopada iz kojih voda izbija svom svojom jačinom. Visok je oko 30 metara i predstavlja pravu prirodnu atrakciju od izuzetnog značaja za ovaj deo naše zemlje. Prelepu prirodu koja okružuje ovaj vodopad posetioci ne mogu da opišu rečima. Pored nestvarne lepote, ono što ovu prirodnu atrakciju izdvaja od drugih je nepristupačan teren na kome se vodopad nalazi. Vodopad predstavlja pravu avanturističku destinaciju ali samo za najhrabrije pustolove. U većem delu godine, vodopad je ispunjen vodom, dok u zimskom periodu često ostane bez vode i tada postaje mesto gde alpinisti  održavaju svoje treninge.

Kada je u pitanju ovaj  vodopad, svi avanturisti dobro znaju da pre nego što odluče da ga posete, moraju dobro da se raspitaju o nivou vode, jer povećan nivo vode samo dodatno otežava prilaz  vodopadu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jedan od predloga za ljubitelje prirode je da u obilazak vodopada Skakalo izaberu lep i sunčan dan, kako bi bez velike muke mogli da mu se približe. To naravno ne važi za prave avanturiste i ljubitelje ekstremni sportova kojima vremenski uslovi nisu važni.

U samom podnožju vodopada prilaz je pristupačan, ali ukoliko se krene u njegovu dubinu moguće je naići na prepreke koje ponekad onemogućuju bliži prilazak vodopadu. Nema sumnje da je od izuzetne važnosti da svi posetioci koji žele da se upuste u ovu  nezaboravnu avanturu moraju biti dobro pripremljeni.  Baš zbog toga se uvek savetuje da u obilazak krenu sa nekim ko dobro poznaje ovaj teren. Oni koji dođu do samog srca vodopada kažu da se rečima ne može  opisati njegova lepota i da se sav napor dolaska u potpunosti isplati i odmah zaboravi.

Ako ste avanturista u duši i ljubitelj prirodnih lepota svakako posetite vodopad Skakalo. Prelepi prirodni pejzaži, netaknuta priroda, žubor vode i cvrkut ptica biće vaši domaćini.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading