DVA VEKA POSTOJANJA VELIKE SVETINJE Sagradio je čuveni srpski vladar Miloš Obrenović od cigle i kamena (FOTO)

J. K.

13:18

Turizam 0

Na samo 20 kilometara od Požege, podno planine Maljen, nalazi se spomen kompleks Miloša Obrenovića, jednog od najznačajnih vladara srpske istorije.

DVA VEKA POSTOJANJA VELIKE SVETINJE Sagradio je čuveni srpski vladar Miloš Obrenović od cigle i kamena (FOTO)
Foto: Rina

 

Na mestu gde se nekada nalazila stara brvnara u selu Gornja Dobrinja, podigao je zadužbinu građenu od kamena i cigle, crkvu posvećenu apostolima Sv. Petru i Pavlu, koja će u nedelju 28. avgusta proslaviti svoj veliki jubilej 200. godina postojanja.

- U kompleksu kneza Miloša Obrenovića, biće upriličen kulturno-umetnički program. Pre samog programa prisustvovaćemo svetoj arhijerejskoj liturgiji od 9 časova, gde ćemo imati čast da budemo deo liturgije kojom će načalstvovati njegovo Preosveštentvo Episkop Žički Gospodin Justin - kazala je direktorka Turističke organizacije Požega Nataša Bradonjić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovo neobično zdanje vredan je spomenik narodnog neimarstva. Njegova osnovna funkcija je bila smeštaj i boravak kneza i njegovih gostiju za vreme crkvenih sabora i drugih svečanosti.

Ovim istorijskim povodom, pod pokroviteljstvom opštine Požega, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i Turističke organizacije opštine Požega, biće upriličen kulturno-umetnički program u kome će učestvovati eminentni umetnici srpske tradicije.

Komentari(0)

Loading