SMEŠTAJNI KAPACITETI BILI POPUNJENI OKO 80% Kišni dani smanjili broj turista na ove dve planine u Srbiji tokom prvomajskih praznika (FOTO)

J. K.

10:11

Turizam 0

Nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika turistički radnici na srpskim planinama sabiraju zaradu, ali i utiske.

SMEŠTAJNI KAPACITETI BILI POPUNJENI OKO 80% Kišni dani smanjili broj turista na ove dve planine u Srbiji tokom prvomajskih praznika (FOTO)
Shutterstock

 

Onaj opšti je zadovoljavajući, ali ipak da nije bilo kao prethodnih godina. Posećenost na Zlataru i Tari bila je za oko 10 odsto manja nego tokom prošlih praznika. Moguće je da su neki od razloga bili unapred najavljeni loši vremenski uslovi, ali i eventualni srah od potencijalne krize zbog rata u Ukrajini.

"U odnosu na vaskršnje praznike kada građani mahom te dane provode kod kuće, Prvi maj je datum kada je potražnja uvek bila ogromna. Smeštaj se rezervisao danima unazad, a na Tari i u samoj Bajinoj Bašti bile su ogromne gužve. Ove godine bilo je dosta turista, smeštajni kapaciteti su skoro svi bili popunjeni, ali velikih gužvi zapravo nije bilo. Tara sa svim svojim lepotama odavno je prepoznata kao top turstička destinacija u Srbiji, stoga kad se vreme prolepša očekuje se veći priliv gostiju", rekao je Ranko Milanović iz NP Tara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na Zlataru su smeštajni kapaciteti bili popunjeni 80 odsto. Planina koja je prethodnih godina prepoznata kao idealno mesto za porodični, ali i aktivni odmor mnogo toga može da pruži posetiocima.

"Vremenske prilike nam nisu išle na ruku. Mahom su na Zlatar stigli domaći gosti, a pupunjenost je u odnosu na prošlu godinu kada se danima unazad tražio krevet više sada bila nešto manja. Uveliko se pripremamo za letnju sezonu, kada je Zlatar prepun ljudi. Vožnja kvadovima, pešačenje, obilazak vidikovaca i krstarenje nekim od jezera omogućavaju svim posetiocima da na Zlataru provedu kvalitetno vreme", kaže Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading