JEDNO OD NAJLEPŠIH JEZERA SREMA Ima najprozirniju vodu od svih ostalih frušokgorskih i pravi je raj za ribolovce

J. K.

11:01

Turizam 0

Jezero Dobrodol nalazi se na južnim obroncima Fruške gore, u blizini istoimenog sela.

JEDNO OD NAJLEPŠIH JEZERA SREMA Ima najprozirniju vodu od svih ostalih frušokgorskih i pravi je raj za ribolovce
Printscreen

 

U blizini seoceta Dobrodol, koje broji svega nekoliko kuća, nalazi se istoimeno akumulaciono jezero. Kao i sve akumulacije Fruške gore, i ova je nastala 70-ih godina sa ciljem navodnjavanja poljoprivrednih površina, odbrane od bujica, ali i ribolova i turizma. Površine je 45 hektara, a dubine oko šest metara.

Uz Bešenovačko jezero, Dobrodol ima najprozirniju vodu od svih ostalih frušokgorskih jezera. S obiljem hrane, ovo jezero je bogato krupnim primercima šarana, amura i smuđa, i zato je ovo pravi raj za ljubitelje ribolova. Malo je ljudi koji mogu da odole ovoj lepoti, naročito u vrelim letnjim danima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim ribolova, na jezeru je dozvoljeno i kupanje, ali su druga fruškogorska jezera mnogo privlačnija kupačima od ovog mesta.

Jezero Dobrodol smešteno je na južnim padinama Fruške gore, na oko 500 metara udaljenosti od istoimenog naselja, na nadmorskoj visini od oko 110 metara. Do jezera se dolazi kada iz naselja Dobrodol krenete putem u pravcu Šatrinaca. Nakon 500 metara ćete naići na makademski put, koji će Vas odvesti ka jezeru.

Naselje Dobrodol, po kojem je jezero i dobilo naziv, sastoji se od svega par ulica. U njemu živi oko 130 stanovnika.

Ukoliko posetite jezero Dobrodol, ne propustite priliku da obiđe i Šatrinačko jezero, koje je udaljeno svega par kilometara od Dobrodola, a među kupačima je dosta popularnije. Pored Šatrinačkog jezera, u blizini se nalaze još i Jarkovačko jezero, kao i jezero Šelevrenac. Fruška gora zaista nudi veliki broj mesta na kojima možete da uživate i odmorite u prirodi.

Jezero Dobrodol na mapi: 

 

 

 

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading