ZA PRAVE GURMANE Evo kada se održava ovogodišnja kobasicijada u Turiji

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Kobasicijadi u Turiji i ove godine prethodiće promocije u više gradova.

kobasice
pixabay

 

Turija ove godine priprema najveću Kobasicijadu do sada. Poslednjeg vikenda u februaru od 23. do 25. februara priprema se niz sadržaja, kako kažu organizatori na svom zvaničnom sajtu, kojima žele da svim gostima pokažu gostoprimstvo i potvrde kvalitet manifestacije koja je zasluženo dobila i nosi priznanje "Najbolje iz Vojvodine".

Kobasicijadi u Turiji i ove godine prethodiće promocije u više gradova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ova manifestacija okuplja više od 20.000 ljubitelja ovog mesnog delikatesa u malom selu opštine Srbobran, a podsetimo da su majstori svog zanata u ovom mestu nekoliko puta upisali u Ginisa za najdužu kobasicu na svetu, a poslednji rekord postavili su prošle godine sa kobasicom dugom 2.038 metara.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading