PIĆE KOJE NAS SVE SPAJA Najbolje srpske rakije u srcu Šumadije

Lepote Srbije

14:52

Manifestacije 0

Šumadijski festival rakije, 4. po redu, biće održan u subotu, 2. decembra 2023. godine, u Кragujevcu, u Exclusive Event Centru.

Festival rakije
Privatna arhiva

 

Rakija nas spaja i ove godine u srcu Srbije, na ekskluzivnom mestu sa ekskluzivnim izlagačima. Među izlagačima, 34 destilerije iz cele Srbije, vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao i predstavnici prateće industrije, proizvodnje buradi, ambalaže, pakovanja i svega onoga što prati proizvodnju i prodaju proizvoda. Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa daće i izlagači hrane, delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva. Ukupno oko 50 izlagača. Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija „Кragujevac“.

Manifestacija će biti otvorena za poslovne goste od 13 do 16 časova, a za posetioce od 16 do 22 časa. Cena ulaznice je 800 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju. Osim uživanja u degustaciji premijum proizvoda, posetioci će imati priliku da uživaju u muzičkom programu Irvy benda, dok će edukativnu dimenziju Festivala upotpuniti stručni sadržaji u terminu od 15 do 16 časova.

Festival rakije Privatna arhiva
 

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda «šumadijska rakijska tura», koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište.

Festival rakije Privatna arhiva
 

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na Petom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Кragujevca sprovedeno 10. novembra.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading