"SRPSKA ATINA" DOMAĆIN SJAJNE MANIFESTACIJE Pozorišne igre od 8. do 15. maja u Pozorištu mladih

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

Drugo izdanje međunarodnog festivala za decu "Novosadske pozorišne igre” biće održane od 8. do 15. maja, u Pozorištu mladih u Novom Sadu, saopštila je direkcija te manifestacije.

"SRPSKA ATINA" DOMAĆIN SJAJNE MANIFESTACIJE Pozorišne igre od 8. do 15. maja u Pozorištu mladih
ALO/Aleksandar Nalbantjan

 

Prolog programa je planiran za 7. maj kada će biti izvedena pretpremijera predstave "Koralina" od 19.00h, a onda će biti uvrsstena u pratechi program narednog dana, 08.05. u 11.00h i kao premijera - od 19.00h.

Takođe, prateći program festivala podrazumeva i promociju knjige 9. maja - "Uvod u pozorissnu umetnost" dramaturga, teatrologa, selektora "Sterijinog pozorja” – Milivoja Mlađenovića.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako navode iz organizacije festivala, drugo izdanje "biće uistinu neka vrsta geometrije duše, kako kaže naslov jedne od predstava, raskošno razotkrivanje sveta kakvog (ne) poznajemo". U selekciji se nalazi izuzetnih 12 predstava samo za scenu Pozorišta mladih, koje donose čudesne priče o životu.

Iz Budimpešte (Mađarska) stiže "San letnje noći" Vilijama Šekspira, komad "Zamrznute pjesme" gostuje iz Rijeke (Hrvatska), naslov "Koza na sudu u Višnjoj gori" iz Celja (Slovenija), „Bio jednom jedan lav" iz Banja Luke (Republika Srpska), „Ronja-kćerka razbojnika" iz Skoplja (Severna Makedonija). Na program che biti odigrane i produkcije - „Kada je sve bilo zeleno" (Tel Aviv, Izrael), iz Beograda stižu dve predstave - „Mogućnost zabavljanja kod ptica" i "Hajdi", dok iz španskog Gijona - "Geometrija duše”.

Takođe, selekcija donosi projekat iz Podgorice - „20.000 milja pod morem" prema čuvenom romanu Žila Verna, „Alisa u svetu ogledala" iz Varne (Bugarska) po delu Luisa Kerola, kao i “Klovnovske kuće" iz Berlina (Nemaccka). Preporuka je ne propustiti nijednu predstavu, jer život je jedan, a duša se meri sada, od 8. do 15. maja, samo u Pozorištu mladih, poručuju iz međunarodnog festivala “Novosadske pozorišne igre”.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading