SVE JE SPREMNO ZA JEDINSTVENU MANIFESTACIJU NA BALKANU Ivanjica će ovog vikenda biti srpska prestonica humora, zabave i kulture

J. K.

15:00

Manifestacije 0

Sve je spremno za početak jedinstvene manifestacije u Srbiji koja slavi humor, zabavu i kulturu.

SVE JE SPREMNO ZA JEDINSTVENU MANIFESTACIJU NA BALKANU Ivanjica će ovog vikenda biti srpska prestonica humora, zabave i kulture
Foto: Rina

 

Ovogodišnja Nušićijada traje id 25. do 28. avgusta i održava se pod sloganom "Više od festivala". Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića, glumac Milan Milosavljević na svečanom otvaranju Nušićijade preuzeće ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši.

Brojnim izložbama, tribinama, književnim večerima, performansima ali i čuvenom šaljivom utakmicom biće obeleženo 45 godina od snimanja serije „Više od igre’’ u Ivanjici. Ovom srpskom varošicom ponovo će defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20.veka u čast našeg poznatog pisca i komediografa Branislava Nušića.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Uvod u ovogodišnji festival je dan pre zvaničnog otvaranja, 25. avgust, kada će u Domu kulture biti održana Svečana akademija, dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama i ujedno obeležen jubilej FK „Javor’’, 110 godina postojanja. Publici će se pokloniti glumci pozorišta Slavija u predstavi „Komedija zabune’’, Naradnog požorišta iz Beograda, koje će po delu Branislava Nušića odigrati predstavu „Vlast’’, Amaterskog pozorišta iz Ivanjice u izvođenju komada „Svinja“ i PRKOS teatra Inat u pozorišnoj predstavi „Gospođa ministarka’’, kažu organizatori.

Dobrodošlicu Nušićvcima u posebnom, autentičnom ambijentu bine „Okruglo pa na ćoše’“ poželeće humorista Neša Bridžis, dok će im večernje časove ulepšati poznati glumac, Nebojša Milovanović. Posebna i veoma značajna celina festivala je Dečja scena koja će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore, a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja.

Komentari(0)

Loading