"Okle moja slika u žutijem novinama" Ko je Lazoviću bio uzor za lik Šćekića?

Lepote Srbije

15:00

Kultura 0

Verovatno najpopularniji junak s Lazovićevog "crnogorskog repertoara".

"Okle moja slika u žutijem novinama" Ko je Lazoviću bio uzor za lik Šćekića?
Printscreen/Youtube

Mnogi se iznenade kad shvate da su zapravo sve vreme imali pogrešnu sliku o Danilu Lazoviću

Mnogima je glavna asocijacija na Danila Lazovića uloga Šćepana Šćekića u seriji "Srećni ljudi". A za njega - to je bilo zezanje na račun njegovog strica Dušana.

Danilo Lazović definitivno nije bio lik koji svoj privatni život servira javnosti, za razliku od svojih političkih stavova, koji će ga kod nekih diskreditovati i kao čoveka i kao umetnika. Ipak ga većina pamti po ulogama i gotovo ga identifikuje sa Šćepanom Šćekićem iz "Srećnih ljudi", Čerčilom iz "Porodičnog blaga"...

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zato nije čudno što se mnogi iznenade kad shvate da su zapravo sve vreme imali pogrešnu sliku o Danilu Lazoviću.

Inače je igrao Crnogorce mnogo puta ("Laf u srcu", "Igmanski marš", "Odlazak ratnika, povratak maršala", "Srećni ljudi"), i njegova supruga Branka je sa Cetinja, ali Lazović nije bio Crnogorac.

Printscreen/Youtube
 

Jedan delić te slike je i priča o tome kako je nastao Šćepan Šćekić:

- Lik Šćepana Šćekića zabava je na zadatu temu mog strica Dušana, svojevrsni omaž njemu. On to apsolutno zaslužuje jer je duhovitiji od mene i veći zabavljač od svega što sam prikazao na malom ekranu. To je više od mentaliteta. U liku Šćepana je dokaz da narod ima neodoljivu potrebu za zabavom - govorio je svojevremeno Lazović.

- Zanimljivo je da svi misle da jeste, pošto ih je odlično glumio. Za Vladiku Danila u "Gorskom vijencu" LJiljana Blagojević mi je rekla da je prvi i jedini put u teatru videla da glumac govori a cela sala za njim ponavlja stihove - prisetila se njegova najstarija ćerka Jelena u jednom razgovoru za Novosti.

Tad je otkrila i "tajnu Šćepana Šćekića", verovatno najpopularnijeg junaka s Lazovićevog "crnogorskog repertoara".

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Komentari(0)

Loading