POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.
Sastojci:
500 g šampinjona
400 ml kuvanog paradajza
Možda vas zanima:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
3 glavice crnog luka
2 lista lovora
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica ljute mlevene paprike
100 ml ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno iseckan luk dok ne postane staklast.
Dodajte šampinjone isečene na kriške i dinstajte ih dok ne omekšaju uz stalno mešanje.
Kada većina vode koju su pečurke pustile ispari, dodajte suvi biljni začin, slatku i ljutu mlevenu papriku. Dobro promešajte.
Sipajte kuvani paradajz i nastavite dinstanje još desetak minuta, povremeno mešajući, dok se svi ukusi lepo ne sjedine.
Posni gulaš od pečuraka je spreman! Poslužite ga kao glavno jelo uz prilog po želji, poput makarona ili integralnog pirinča.
Uživajte u ovom ukusnom obroku tokom vašeg posta!
Prijatno!
Pročitajte još:
Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
14. januara, na Mali Božić, se pravi POGAČA ZA SREĆU - VASILICA, a ovo je najprostiji recept! Ako je ukrstite dobro, prizvali ste..
Univerzalno ime ova pogača za sreću dobila je po Svetom Vasiliju, ali je širom Srbije zovu i maslenica, papuljica, gruvanica, baranica, poparenica, vasuljica...
Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Ovako se pravi domaći puter kod kuće: Trebaju vam samo dva sastojka, a ušteda je zagarantovana
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka.
Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće
Komentari(0)