POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.
 
                                Sastojci:
500 g šampinjona
400 ml kuvanog paradajza
Možda vas zanima:
 
            POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
 
            IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:
 
            POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
 
            IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:
 
            POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
 
            IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
3 glavice crnog luka
2 lista lovora
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica ljute mlevene paprike
100 ml ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno iseckan luk dok ne postane staklast.
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                Dodajte šampinjone isečene na kriške i dinstajte ih dok ne omekšaju uz stalno mešanje.
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                Kada većina vode koju su pečurke pustile ispari, dodajte suvi biljni začin, slatku i ljutu mlevenu papriku. Dobro promešajte.
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                Sipajte kuvani paradajz i nastavite dinstanje još desetak minuta, povremeno mešajući, dok se svi ukusi lepo ne sjedine.
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                Posni gulaš od pečuraka je spreman! Poslužite ga kao glavno jelo uz prilog po želji, poput makarona ili integralnog pirinča.
                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Uživajte u ovom ukusnom obroku tokom vašeg posta!
Prijatno!
Pročitajte još:
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
             
            
Komentari(0)