PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-01-08/73299_shutterstock-474753751_f.jpg?timestamp=1718402400)
Za knedle:
500 g krompira
1 žumance
Možda vas zanima:
![knedle](/data/images/2022-04-28/26548_shutterstock-1140670547_f.jpg)
STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA Slatkiš koji svi obožavaju, baš onako kako su ga pravile naše bake
Iskoristite sezonu šljiva i napravite knedle po ovom jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve.
![NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo](/data/images/2023-05-10/54110_shutterstock-474753751_f.jpg)
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Možda vas zanima:
![knedle](/data/images/2022-04-28/26548_shutterstock-1140670547_f.jpg)
STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA Slatkiš koji svi obožavaju, baš onako kako su ga pravile naše bake
Iskoristite sezonu šljiva i napravite knedle po ovom jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve.
![NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo](/data/images/2023-05-10/54110_shutterstock-474753751_f.jpg)
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Možda vas zanima:
![knedle](/data/images/2022-04-28/26548_shutterstock-1140670547_f.jpg)
STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA Slatkiš koji svi obožavaju, baš onako kako su ga pravile naše bake
Iskoristite sezonu šljiva i napravite knedle po ovom jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve.
![NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo](/data/images/2023-05-10/54110_shutterstock-474753751_f.jpg)
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
30 g putera
malo soli
200 g brašna
Za posip:
150 g prezli
150 g šećera
80 g putera
I još:
9 većih ili 18 manjih šljiva
Priprema:
Testo: Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi. Ocediti vodu, izgnječiti ga i ostaviti da se prohladi. Dodati mekani puter, so, žumance. Potom postepeno dodavati brašno uz neprestano mešenje.
Testo treba da bude mekano i elastično. Testo rastanjiti na radnoj površini, debljine 5-7 mm i iseći na kvadrate 10×10 (u zavisnosti od veličine šljive). U sredinu svakog kvadrata staviti po jednu šljivu kojoj ste odstranili košticu, zatim spojit testo i formirati knedlu.
Napravljene knedle stavljati na pobrašnjenu površinu. U dublju šerpu sipati vodu (malo više od pola) i kada provri spuštati knedle i kuvati oko 10 minuta, tj. dok ne isplivaju na površinu. Vaditi ih šupljikavom kašikom, stavljati u tiganj i uvaljati u smesu od prezli i šećera. Priprema prezli: Puter otopiti na laganoj vatri, zatim dodati prezle i kada se smesa sjedini pomeriti sa vatre i dodati šećer, promešati.
Prijatno!
Pročitajte još:
![Ovo je najzdravija riba na svetu: Hranljivija od lososa, evo zašto treba da je uvrstite u nedeljni jelovnik](/data/images/2023-05-18/55017_shutterstock-299077832_f.jpg)
Ovo je najzdravija riba na svetu: Hranljivija od lososa, evo zašto treba da je uvrstite u nedeljni jelovnik
Ova riba je prepuna proteina i drugih korisnih materija
![pita](/data/images/2023-12-07/70108_pita-sa-sirom-gibanica-shutterstock-1867411762_f.jpg)
Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
![SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)](/data/images/2023-02-27/47527_pogaca-shutterstock-1987763306_f.jpg)
SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
![U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati](/data/images/2023-04-13/51545_1681383675-img-20230413-wa00202_f.jpg)
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
![TAJNA LESKOVAČKE MUĆKALICE: Specijalitet kojem ne mogu odoleti ni oni najprobirljiviji](/data/images/2022-06-29/31331_shutterstock-2034082016_f.jpg)
TAJNA LESKOVAČKE MUĆKALICE: Specijalitet kojem ne mogu odoleti ni oni najprobirljiviji
Tajna koju vam nijedan kuvar neće odati je da je sve do začina
Komentari(0)