PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.

Za knedle:
500 g krompira
1 žumance
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
30 g putera
malo soli
200 g brašna
Za posip:
150 g prezli
150 g šećera
80 g putera
I još:
9 većih ili 18 manjih šljiva
Priprema:
Testo: Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi. Ocediti vodu, izgnječiti ga i ostaviti da se prohladi. Dodati mekani puter, so, žumance. Potom postepeno dodavati brašno uz neprestano mešenje.
Testo treba da bude mekano i elastično. Testo rastanjiti na radnoj površini, debljine 5-7 mm i iseći na kvadrate 10×10 (u zavisnosti od veličine šljive). U sredinu svakog kvadrata staviti po jednu šljivu kojoj ste odstranili košticu, zatim spojit testo i formirati knedlu.
Napravljene knedle stavljati na pobrašnjenu površinu. U dublju šerpu sipati vodu (malo više od pola) i kada provri spuštati knedle i kuvati oko 10 minuta, tj. dok ne isplivaju na površinu. Vaditi ih šupljikavom kašikom, stavljati u tiganj i uvaljati u smesu od prezli i šećera. Priprema prezli: Puter otopiti na laganoj vatri, zatim dodati prezle i kada se smesa sjedini pomeriti sa vatre i dodati šećer, promešati.
Prijatno!
Pročitajte još:

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?
Komentari(0)