MIRIŠU NA DETINJSTVO Mafini sa džemom od jagoda, brza i ukusna poslastica
Mafine nije teško napraviti, pa tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusnu poslasticu koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog su ovi mekani i punjeni džemom od jagoda.

Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
8 g vanilin šećera
prstohvat soli
1-2 kašičice ekstrakta vanile
125 ml jogurta
50 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
8 g praška za pecivo
džem od jagoda
bademi
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vaniln šećerom, pa dodajte so i sipajte jogurt, mleko, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte (ali ne do vrha) u kalup za mafine, zatim dodajte kašičicu džema, pa još jedan deo smese. Stavite preko malo džema i pospite seckanim bademima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)