MIRIŠU NA DETINJSTVO Mafini sa džemom od jagoda, brza i ukusna poslastica
Mafine nije teško napraviti, pa tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusnu poslasticu koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog su ovi mekani i punjeni džemom od jagoda.
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
8 g vanilin šećera
prstohvat soli
1-2 kašičice ekstrakta vanile
125 ml jogurta
50 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
8 g praška za pecivo
džem od jagoda
bademi
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vaniln šećerom, pa dodajte so i sipajte jogurt, mleko, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte (ali ne do vrha) u kalup za mafine, zatim dodajte kašičicu džema, pa još jedan deo smese. Stavite preko malo džema i pospite seckanim bademima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)