MIRIŠU NA DETINJSTVO Mafini sa džemom od jagoda, brza i ukusna poslastica
Mafine nije teško napraviti, pa tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusnu poslasticu koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog su ovi mekani i punjeni džemom od jagoda.

Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
8 g vanilin šećera
prstohvat soli
1-2 kašičice ekstrakta vanile
125 ml jogurta
50 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
8 g praška za pecivo
džem od jagoda
bademi
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vaniln šećerom, pa dodajte so i sipajte jogurt, mleko, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte (ali ne do vrha) u kalup za mafine, zatim dodajte kašičicu džema, pa još jedan deo smese. Stavite preko malo džema i pospite seckanim bademima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)