RUSKI KUVAR OTKRIO TAJNE ZA NAJLEPŠE PUNJENE PAPRIKE Zamenite pirinač jednim sastojkom i biće još ukusnije
Kako kreće sezona povrća i Srbima omiljenih paprika, osim za ajvar, prženje i salate, možete da ih napunite pa da imate ručak za dva-tri dana. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio kako spremiti što bolje punjene paprike, koje će se topiti u ustima.
![punjene paprike](/data/images/2023-12-01/69484_punjena-paprika-smanjena-1179902413_f.jpg?timestamp=1716501600)
1. U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).
2. Dobar nadev je ključan
Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, uz ovako pripremljen pirinač, nadev će biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, u njega dodajte crni luk i propržite (isto na puteru), a zatim dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev, pa sve dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.
Možda vas zanima:
![punjene paprike](/data/images/2023-12-01/69484_punjena-paprika-smanjena-1179902413_f.jpg)
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
![kupusijada](/data/images/2023-09-16/62464_1694849198kupusijada20232-2rina_f.jpg)
SVADBARSKI KUPUS Jelo kome nećete odoleti, toliko je ukusan da mu je posvećena i manifestacija u Mrčajevcima
Osim pečenja, čačanski kraj je poznat i po odličnom kuvanom kupusu, poznatom i kao svadbarski, kome je posvećena i jedna manifestacija. Svake godine se u selu Mrčajevci održava takmičenje u kuvanju najukusnijeg kupusa. Ova manifestacija se održava trećeg vikenda septembra i podrazumeva kuvanje kupusa u zemljanim loncima, kao i bogat festivalski program.
Možda vas zanima:
![punjene paprike](/data/images/2023-12-01/69484_punjena-paprika-smanjena-1179902413_f.jpg)
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
![kupusijada](/data/images/2023-09-16/62464_1694849198kupusijada20232-2rina_f.jpg)
SVADBARSKI KUPUS Jelo kome nećete odoleti, toliko je ukusan da mu je posvećena i manifestacija u Mrčajevcima
Osim pečenja, čačanski kraj je poznat i po odličnom kuvanom kupusu, poznatom i kao svadbarski, kome je posvećena i jedna manifestacija. Svake godine se u selu Mrčajevci održava takmičenje u kuvanju najukusnijeg kupusa. Ova manifestacija se održava trećeg vikenda septembra i podrazumeva kuvanje kupusa u zemljanim loncima, kao i bogat festivalski program.
Možda vas zanima:
![punjene paprike](/data/images/2023-12-01/69484_punjena-paprika-smanjena-1179902413_f.jpg)
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
![kupusijada](/data/images/2023-09-16/62464_1694849198kupusijada20232-2rina_f.jpg)
SVADBARSKI KUPUS Jelo kome nećete odoleti, toliko je ukusan da mu je posvećena i manifestacija u Mrčajevcima
Osim pečenja, čačanski kraj je poznat i po odličnom kuvanom kupusu, poznatom i kao svadbarski, kome je posvećena i jedna manifestacija. Svake godine se u selu Mrčajevci održava takmičenje u kuvanju najukusnijeg kupusa. Ova manifestacija se održava trećeg vikenda septembra i podrazumeva kuvanje kupusa u zemljanim loncima, kao i bogat festivalski program.
3. Pirinač zamenite tikvicama
Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije.
4. Zasecite paprike
Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije.
5. Ne punite paprike do vrha
Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.
Pročitajte još:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)