Idealan DORUČAK za celu porodicu: Isprobajte recept za ŽUŽU POGAČU
Žužu pogača je savršeno rešenje ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak
![Idealan DORUČAK za celu porodicu: Isprobajte recept za ŽUŽU POGAČU](/data/images/2023-04-04/50503_shutterstock-2239762975_f.jpg?timestamp=1706396400)
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za žužu pogaču čiji će vas ukus oduševiti.
Žužu pogača - sastojci:
- 750-800 gr brašna
- 30 gr svežeg kvasca
- 100 ml mlake vode za kvasac
- 1 kašičica šećera i soli
- 300 ml mleka
- 100 gr maslaca ili margarina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- susam, origano
- žumance za premazivanje po želji
Žužu pogača - priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu i dodati mleko, brašno, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa podeliti na 10 loptica, pa ih obraditi rukom i pokriti. Pokriti da odmore sedam minuta.
Izmešati omekšani maslac i ulje. Svaku lopticu razviti u veći tanjir i mazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Poslednju ne mazati. Staviti u frižider 15 minuta da se testo ohladi i maslac stegne.
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Izvajati u pravougaonik, pa iseći na manje kvadrate. Pleh od 26 cm prečnika obložiti pek papirom. Ređati u pleh kockice sa malim razmacima. Prvi red premazati uljem i maslacom, pa posuti seckanim belim lukom.
Drugi red posuti crnim susamom ili origanom, a poslednji red posuti belim susamom. Pokriti da odmori, pa premazati žumancetom sa malo mleka. Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta. Pogača mora da bude lagana kad je vadite iz rerne. Uživajte u predivnom ukusu!
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)