SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJU POSNU LENJU PITU: Ne sprema je bez 1 vrste džema - trik samo ona zna
Srpska kuvarica otkrila da najsočniju posnu lenju pitu pravi sa džemom od višanja, a taj trik samo ona zna
Počeo je Božićni post, a mnogi osim što spremaju razna ukusna jela vole da pojedu i ukusnu poslasticu.
U tom periodu žene često prave starinske vanilice, posnu bajaderu i razne torte i druge kolače..
Ono što pamtimo od detinjstva jeste lenja pita, a sada je pred vama posna verzija sa džemom od višanja jedne srpske kuvarice.
Ukusna, mekana, sočna, toliko da će vam se svideti više od one na koju ste navikli.
Ovi sastojci su potrebni za njen recept:
džem od višanja - 400 g
šećer - 8 šoljica
šećer u prahu - 4 supene kašike
ulje - 3 šoljice
prašak za pecivo - 1 komad
vruća voda - 6 šoljica
brašno - 12 šoljica
Njena priprema je ispred vas:
Spojiti vruću vodu i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Kad se rastopi, naliti ulje.
Izmešati brašno i prašak za pecivo i sipati slatku vodu postepeno uz mešanjenje.
Izmešati smesu da se grudvice od brašna razbiju.
Podeliti smesu i jedan deo smese peći na 200 stepeni 10 minuta da se uhvati korica.
Premazati džemom od višanja i dodati ostatak smese za lenju pitu.
Nastaviti sa pečenjem na 180 stepeni 30 minuta.
Posnu lenju pita sa džemom od višanja izvaditi iz rerne i kad se ohladi posuti šećerom u prahu.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)