SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJU POSNU LENJU PITU: Ne sprema je bez 1 vrste džema - trik samo ona zna
Srpska kuvarica otkrila da najsočniju posnu lenju pitu pravi sa džemom od višanja, a taj trik samo ona zna

Počeo je Božićni post, a mnogi osim što spremaju razna ukusna jela vole da pojedu i ukusnu poslasticu.
U tom periodu žene često prave starinske vanilice, posnu bajaderu i razne torte i druge kolače..
Ono što pamtimo od detinjstva jeste lenja pita, a sada je pred vama posna verzija sa džemom od višanja jedne srpske kuvarice.
Ukusna, mekana, sočna, toliko da će vam se svideti više od one na koju ste navikli.
Ovi sastojci su potrebni za njen recept:
džem od višanja - 400 g
šećer - 8 šoljica
šećer u prahu - 4 supene kašike
ulje - 3 šoljice
prašak za pecivo - 1 komad
vruća voda - 6 šoljica
brašno - 12 šoljica
Njena priprema je ispred vas:
Spojiti vruću vodu i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Kad se rastopi, naliti ulje.
Izmešati brašno i prašak za pecivo i sipati slatku vodu postepeno uz mešanjenje.
Izmešati smesu da se grudvice od brašna razbiju.
Podeliti smesu i jedan deo smese peći na 200 stepeni 10 minuta da se uhvati korica.
Premazati džemom od višanja i dodati ostatak smese za lenju pitu.
Nastaviti sa pečenjem na 180 stepeni 30 minuta.
Posnu lenju pita sa džemom od višanja izvaditi iz rerne i kad se ohladi posuti šećerom u prahu.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.
Komentari(0)