SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJU POSNU LENJU PITU: Ne sprema je bez 1 vrste džema - trik samo ona zna
Srpska kuvarica otkrila da najsočniju posnu lenju pitu pravi sa džemom od višanja, a taj trik samo ona zna

Počeo je Božićni post, a mnogi osim što spremaju razna ukusna jela vole da pojedu i ukusnu poslasticu.
U tom periodu žene često prave starinske vanilice, posnu bajaderu i razne torte i druge kolače..
Ono što pamtimo od detinjstva jeste lenja pita, a sada je pred vama posna verzija sa džemom od višanja jedne srpske kuvarice.
Ukusna, mekana, sočna, toliko da će vam se svideti više od one na koju ste navikli.
Ovi sastojci su potrebni za njen recept:
džem od višanja - 400 g
šećer - 8 šoljica
šećer u prahu - 4 supene kašike
ulje - 3 šoljice
prašak za pecivo - 1 komad
vruća voda - 6 šoljica
brašno - 12 šoljica
Njena priprema je ispred vas:
Spojiti vruću vodu i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Kad se rastopi, naliti ulje.
Izmešati brašno i prašak za pecivo i sipati slatku vodu postepeno uz mešanjenje.
Izmešati smesu da se grudvice od brašna razbiju.
Podeliti smesu i jedan deo smese peći na 200 stepeni 10 minuta da se uhvati korica.
Premazati džemom od višanja i dodati ostatak smese za lenju pitu.
Nastaviti sa pečenjem na 180 stepeni 30 minuta.
Posnu lenju pita sa džemom od višanja izvaditi iz rerne i kad se ohladi posuti šećerom u prahu.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)