SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJU POSNU LENJU PITU: Ne sprema je bez 1 vrste džema - trik samo ona zna
Srpska kuvarica otkrila da najsočniju posnu lenju pitu pravi sa džemom od višanja, a taj trik samo ona zna
![lenja pita](/data/images/2023-11-30/69371_1465468-parce-posne-lenje-pite-sa-dzemom-od-visanja-ls_f.jpg?timestamp=1701298800)
Počeo je Božićni post, a mnogi osim što spremaju razna ukusna jela vole da pojedu i ukusnu poslasticu.
U tom periodu žene često prave starinske vanilice, posnu bajaderu i razne torte i druge kolače..
Ono što pamtimo od detinjstva jeste lenja pita, a sada je pred vama posna verzija sa džemom od višanja jedne srpske kuvarice.
Ukusna, mekana, sočna, toliko da će vam se svideti više od one na koju ste navikli.
Ovi sastojci su potrebni za njen recept:
džem od višanja - 400 g
šećer - 8 šoljica
šećer u prahu - 4 supene kašike
ulje - 3 šoljice
prašak za pecivo - 1 komad
vruća voda - 6 šoljica
brašno - 12 šoljica
Njena priprema je ispred vas:
Spojiti vruću vodu i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Kad se rastopi, naliti ulje.
Izmešati brašno i prašak za pecivo i sipati slatku vodu postepeno uz mešanjenje.
Izmešati smesu da se grudvice od brašna razbiju.
Podeliti smesu i jedan deo smese peći na 200 stepeni 10 minuta da se uhvati korica.
Premazati džemom od višanja i dodati ostatak smese za lenju pitu.
Nastaviti sa pečenjem na 180 stepeni 30 minuta.
Posnu lenju pita sa džemom od višanja izvaditi iz rerne i kad se ohladi posuti šećerom u prahu.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)