NIŠTA BOLJE OD DOMAĆEG SOKA Uz samo nekoliko sastojka napravite napitak koji će ukućani obožavati
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova, sigurni smo da ćete uživati u osvežavajućem ukusu soka od šljiva.
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 5 kg šljiva
- 700 g šećera
- 3 kesice limunske kiseline
- 1 vrećica konzervansa
- 5 l vode (može više ili manje)
- šljive
Priprema:
Šljive operite, uklonite košticu i prepolovite ih. Kuvajte ih na umerenoj vatri, dok ne omekšaju, pa ih izvadite iz vode i izblendirajte. Vratite šljive u vodu u kojoj su se kuvale, pa dodajte ostale sastojke (šećer, limunsku kiselinu i konzervans).
Kuvajte oko 15 minuta, pa sipajte u prethodno sterilisane i zagrejane staklene flaše, umotajte ih u ćebad i ostavite da se postepeno ohlade.
Količinu šećera, limunske kiseline i vode odmerite po želji. Količina svih sastojaka zavisiće od toga da li želite slađi ili kiseliji sok i gušću ili malo ređu teksturu.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)