NIŠTA BOLJE OD DOMAĆEG SOKA Uz samo nekoliko sastojka napravite napitak koji će ukućani obožavati
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.

Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova, sigurni smo da ćete uživati u osvežavajućem ukusu soka od šljiva.
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 5 kg šljiva
- 700 g šećera
- 3 kesice limunske kiseline
- 1 vrećica konzervansa
- 5 l vode (može više ili manje)
- šljive
Priprema:
Šljive operite, uklonite košticu i prepolovite ih. Kuvajte ih na umerenoj vatri, dok ne omekšaju, pa ih izvadite iz vode i izblendirajte. Vratite šljive u vodu u kojoj su se kuvale, pa dodajte ostale sastojke (šećer, limunsku kiselinu i konzervans).
Kuvajte oko 15 minuta, pa sipajte u prethodno sterilisane i zagrejane staklene flaše, umotajte ih u ćebad i ostavite da se postepeno ohlade.
Količinu šećera, limunske kiseline i vode odmerite po želji. Količina svih sastojaka zavisiće od toga da li želite slađi ili kiseliji sok i gušću ili malo ređu teksturu.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)