NIŠTA BOLJE OD DOMAĆEG SOKA Uz samo nekoliko sastojka napravite napitak koji će ukućani obožavati
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.

Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova, sigurni smo da ćete uživati u osvežavajućem ukusu soka od šljiva.
Nisu vam potrebni ni gaza, ni cediljka, a baš u ovakvom obliku će zadržati sve hranljive materije i vlakna.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 5 kg šljiva
- 700 g šećera
- 3 kesice limunske kiseline
- 1 vrećica konzervansa
- 5 l vode (može više ili manje)
- šljive
Priprema:
Šljive operite, uklonite košticu i prepolovite ih. Kuvajte ih na umerenoj vatri, dok ne omekšaju, pa ih izvadite iz vode i izblendirajte. Vratite šljive u vodu u kojoj su se kuvale, pa dodajte ostale sastojke (šećer, limunsku kiselinu i konzervans).
Kuvajte oko 15 minuta, pa sipajte u prethodno sterilisane i zagrejane staklene flaše, umotajte ih u ćebad i ostavite da se postepeno ohlade.
Količinu šećera, limunske kiseline i vode odmerite po želji. Količina svih sastojaka zavisiće od toga da li želite slađi ili kiseliji sok i gušću ili malo ređu teksturu.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)