Novopazarske MANTIJE po tradicionalnoj recepturi: Ukus koji će vas oduševiti
Isprobajte proveren recept koji se može kombinovati sa raznim nadevima

Novopazarske mantije, tradicija je definitivno pobednik. Mogu da se kombinuju sa raznim nadevima. Ja ih obožavam i sa sirom, ovog puta sam ih spremao u izvornom obliku.
Novopazarske mantije - sastojci za testo:
700g brašna
Možda vas zanima:

JEDINI ORIGINALNI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE Idealne za svaku priliku, ako ih spremite na ovaj način neće biti greške (VIDEO)
Originalne pazarske mantije se ne prelivaju kiselim mlekom i lukom, ali po želji to se može dodati.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Možda vas zanima:

JEDINI ORIGINALNI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE Idealne za svaku priliku, ako ih spremite na ovaj način neće biti greške (VIDEO)
Originalne pazarske mantije se ne prelivaju kiselim mlekom i lukom, ali po želji to se može dodati.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Možda vas zanima:

JEDINI ORIGINALNI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE Idealne za svaku priliku, ako ih spremite na ovaj način neće biti greške (VIDEO)
Originalne pazarske mantije se ne prelivaju kiselim mlekom i lukom, ali po želji to se može dodati.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
1 supena kašika soli
2 supene kašike ulja
350ml vode
Novopazarske mantije - sastojci za nadev:
650g mlevene junetine
70ml hladne vode
50ml ulja
400g seckanog crnog luka
Pola kašike soli
biber po ukusu
Novopazarske mantije - preliv za jufkice:
130g putera
60ml ulja
Novopazarske mantije - priprema:
U brašno dodati so, ulje i mlaku vodu, pa zamesiti testo. Testo staviti u nauljenu posudu, a preko pvc foliju i ostavite da odstoji pola sata. Za to vreme spremite nadev i spremite preliv.
U veću posudu stavite sitno seckan luk, posolite, pobiberite, pa dodajte meso, ulje i vodu i dobro umesite smesu da bude kompaktna. Zatim na tihoj vatri otopite puter u koji ste dodali ulje.
Testo podelite na loptice jednake veličine (oko 70 g) pa ostaviti da odstoje 15-tak minuta.. Zatim svaku razvucite oklagijom u obliku kruga prečnika 20 cm. Rastanjite krugove tako što ćete prebacivati sa dlana na dlan.
Istanjenu jufku premažite masnoćom i svaku sledeću ređajte na tu, takođe premazujući masnoćom. Treba da složite 10 jufki i da povremeno rastanjite. Kada složite svih 10 rastanjite ih u kvadratni oblik. Stranice neka budu dužine 30 do 35 cm. Razvučenu jufku izrežite na kvadratiće 4x4 cm. Sve kockice ponovo premažite masnoćom.
Punite ih mesom i zatvarajte tako što ćete svaku stranicu razvući, pa preklopiti (pogledajte u videu). Ređajte u tepsiju koju ste namazali sa malo masnoće i na kraju opet premažite mantije masnoćom, ali ne preterujte. Pre pečenja očistite ivice tepsije od masnoće, da mantije ne bi pokupile miris zagorele masnoće. Pecite u zagrejanoj rerni na 270°C nekih 20 minuta. Kada mantije dobro porumene prekrijte ih pek papirom i pecite još 15 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Komentari(0)