ZABORAVLJENO JELO VOJVODINE Recept za pileći ajmokac dolazi iz bakine kuhinje pravo na vaše trpeze

Lepote Srbije

08:00

Gastronomija 0

Jednostavno starinsko jelo koje se lako priprema, a možete biti sigurni da će ga i deca obožavati.

ZABORAVLJENO JELO VOJVODINE Recept za pileći ajmokac dolazi iz bakine kuhinje pravo na vaše trpeze
Shutterstock

Sastojci:

1 pileće grudi

veza zeleni za supu

5-6 čenova belog luka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 kašike brašna

komadić putera ili malo ulja

2 kašike limunovog soka ili sirćeta

so

beli biber

Priprema:

Od pilećih grudi i zeleni skuvati supu. Skuvano meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu, pa iseći na krupnije komade.

Sad napraviti ajmokac: na malo putera ili ulja kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati brašno, pa nalivati sa nekoliko kutlača supe (oko pola litra), uz neprestano mešanje. Kada je sos umerene gustine, spustiti komade mesa i ostaviti na tihoj vatri još nekoliko minuta.

Ako je sos pregust, razrediti ga supom. Začiniti belim biberom i limunovim sokom ili sirćetom pre služenja.

Izvor: mondo

Komentari(0)

Loading