TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA KAŠIKU Grašak sa junetinom, za manje od trideset minuta biće na vašem stolu
Savršen ručak za celu porodicu.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
2 krompira,
350 grama junetine seckane na kockice,
so i biber,
suvi začin,
mirođija,
400 grama graška,
1 kašika masti.
Priprema:
Na masti prodinstajte crni luk i šargarepu. Dodajte meso i dinstajte oko 10ak minuta. Dodajte grašak i krompir, kao i začine. Nalijte vodu da ogrezne smesa. Kuvajte oko 30 minuta. Dodajte mirođiju. Poslužite uz pavlaku.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Komentari(0)