PRIRODNI ANTIDEPRESIV Evo zašto je moramo jesti češće!
Nakon ovog ćete odmah narezati slaninu: Evo zašto je trebamo jesti češće!

Neki je kude, neki je hvale. Dok neki žude za njom, ali je izbegavaju zbog zdravlja i linije, drugi je jedu gotovo svakodnevno, tvrdeći da je zdrava. Ko je u pravu?
Svi koji imaju nešto protiv slanine u pravu su kad kažu da sa slaninom ne treba preterivati, uostalom kao ni s bilo kojom namirnicom, bila ona zdrava ili nezdrava.
Mnogi misle da je štetna za srce, međutim nekoliko istraživanja je potvrdilo da ona sadrži korisne omega-3 masne kiseline koje zapravo štite kardiovaskularni sistem.
Možda vas zanima:

NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!

ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
Možda vas zanima:

NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!

ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
Možda vas zanima:

NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!

ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
To je jedan od razloga zbog kojih su mnoge studije pokazale da je slanina u umerenim količinama u svakodnevnoj prehrani odlična za smanjivanje pritiska i nivoa šećera u krvi, što pomaže u prevenciji dijabetesa, srčanih bolesti i moždanog ili srčanog udara.
Shutterstock
Slanina je bogata i kalijumom, ključnim mineralom za regulaciju krvnog pritiska, a bogat je izvor i kvalitetnih proteina koji pomažu u održavanju optimalnog nivoa energije i izgradnji mišićnog tkiva.
Slanina je i dobar izvor cinka, koji je potreban za zdrav imuni sistem, rast i obnavljanje mišićnog tkiva, kao i ravnotežu hormona u organizmu.
Puna je vitamina. Slanina je puna esencijalnih B vitamina, koji su nam potrebni za održavanje imunološkog sistema. Sadrži 65 % preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 % niacina, 38 % vitamina B12 i 36 % cinka.
Dakle, umesto da koristite multivitamine, možete jesti slaninu.
Slanina je prirodni antidepresiv: istraživanja su pokazala da takozvani peti ukus, poznat i kao „ukus za uživanje“, poboljšava raspoloženje i osećaj zadovoljstva i smanjuje nivo stresa.
Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete duže biti siti nego da se jedete ugljenohidrate. Ako ste jako gladni, slobodno pojedite malo slanine i izdržati ćete od doručka do ručka ili ručka do večere.
U slanini ima samo 2 % loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.
Suprotno mišljenju, ne debljaju nas masti, nego ugljenohidrati, piše ebrod.net, prenosi abc portal.
Izvor: aktuelnetemeusvetu

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva
Komentari(0)