PRIRODNI ANTIDEPRESIV Evo zašto je moramo jesti češće!
Nakon ovog ćete odmah narezati slaninu: Evo zašto je trebamo jesti češće!
Neki je kude, neki je hvale. Dok neki žude za njom, ali je izbegavaju zbog zdravlja i linije, drugi je jedu gotovo svakodnevno, tvrdeći da je zdrava. Ko je u pravu?
Svi koji imaju nešto protiv slanine u pravu su kad kažu da sa slaninom ne treba preterivati, uostalom kao ni s bilo kojom namirnicom, bila ona zdrava ili nezdrava.
Mnogi misle da je štetna za srce, međutim nekoliko istraživanja je potvrdilo da ona sadrži korisne omega-3 masne kiseline koje zapravo štite kardiovaskularni sistem.
Možda vas zanima:
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
Možda vas zanima:
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
Možda vas zanima:
NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA! Evo i zašto
Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu!
ZA PRAVE GURMANE Počela Slaninijada u Kačarevu
Manifestacija „Slaninijada“ otvorena je juče u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće do nedelje kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
To je jedan od razloga zbog kojih su mnoge studije pokazale da je slanina u umerenim količinama u svakodnevnoj prehrani odlična za smanjivanje pritiska i nivoa šećera u krvi, što pomaže u prevenciji dijabetesa, srčanih bolesti i moždanog ili srčanog udara.
Slanina je bogata i kalijumom, ključnim mineralom za regulaciju krvnog pritiska, a bogat je izvor i kvalitetnih proteina koji pomažu u održavanju optimalnog nivoa energije i izgradnji mišićnog tkiva.
Slanina je i dobar izvor cinka, koji je potreban za zdrav imuni sistem, rast i obnavljanje mišićnog tkiva, kao i ravnotežu hormona u organizmu.
Puna je vitamina. Slanina je puna esencijalnih B vitamina, koji su nam potrebni za održavanje imunološkog sistema. Sadrži 65 % preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 % niacina, 38 % vitamina B12 i 36 % cinka.
Dakle, umesto da koristite multivitamine, možete jesti slaninu.
Slanina je prirodni antidepresiv: istraživanja su pokazala da takozvani peti ukus, poznat i kao „ukus za uživanje“, poboljšava raspoloženje i osećaj zadovoljstva i smanjuje nivo stresa.
Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete duže biti siti nego da se jedete ugljenohidrate. Ako ste jako gladni, slobodno pojedite malo slanine i izdržati ćete od doručka do ručka ili ručka do večere.
U slanini ima samo 2 % loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.
Suprotno mišljenju, ne debljaju nas masti, nego ugljenohidrati, piše ebrod.net, prenosi abc portal.
Izvor: aktuelnetemeusvetu
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)