ŽENA LAVICA Preuzela brigu o devojčici leptiru, a sada je rešeno i njihovo stambeno pitanje (FOTO)

20:00

Aktuelno 0

Čačak – Pre dve i po godine Tatjana Obradović postala je hraniteljka male Nađe koja je dete leptir i od tada se stara o njoj. Tatjani, čačanskoj heroini grad Čačak odlučio je da pomogne u trajnom rešavanju stambenog pitanja. Tako ovih dana, u podnožju slavnog brda Ljubića niče kuća u kojoj će mala Nađa, Tatjana i njihova porodica uskoro živeti.

devojčica leptir
Foto: Rina

- Nađu sam želela i uzela čistog srca, ne očekujući bilo kakvu nagradu za to.Ona me je naučila da biti hrabar znači hodati sa osmehom i kad vam se plače, da biti posvećen znači ne odustati ni onda kada bi mnogi to učinili, da biti srećan znači zahvaljivati se svakom trenutku u kom osmeh nosi i novu nadu. Želim od srca da se zahvalim gradu Čačku koji je prepoznao humano delo koje sam uradila. Samim tim što su nam pomogli u izgradnji kuće, imaćemo bolje uslove za život, posebno za malu Nađu. Ona će sada imati i veliko dvorište za igru”, kazala je Tatjana i dodala da se njen cilj ne završava obezbeđenjem novog krova nad glavom maloj Nađi, već se borba sa bolešću male Nađe i dalje nastavlja, rekla je za RINU Tatjana.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, istakao je da je Tatjana heroina grada, žena ogromnog srca i divna majka i baka. Kad su svi saznali da živi kao podstanar, bilo je jasno da mora dobiti svoj krov nad glavom.

- Trudili smo se u poslednjih godinu dana da kroz neke izmenjene uslove neku tehničku procedure dođemo do ovog rezultata, a to je da krenemo sa izgradnjom porodične kuće za malu Nađu, za Tatjanu Obradović i njenu porodicu. Ovde u Ljubiću, na Tatjaninoj dedovini gradimo kuću od 131 metra kvadratnog. Ona je uspela da nas prestigne i da izdejstvuje građevinske dozvole i sve ostalo što je neophodno i sama je htela da uđe u ovu izgradnju sa svojom porodicom. Ali mi smo se sa velikim zadovoljstvom ponudili i za to smo opredelili 12 miliona i 600.000 dinara”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je dodao da će kuća biti izgrađena u naredna dva meseca, a da će se mala Nađa sa svojom porodicom u nju useliti do kraja tekuće godine.

Izvor/Rina

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/aktuelno/vesti/85878/konkurs-pitam-za-kuma-zavrsen-bazen-u-ovom-gradu-je-dobio-ime-koje-nosi-duboku-simboliku/vest

 

zlatibor

Mladi iz ove opštine ne odlaze u Beograd, Beograđani dolaze kod njih: Otvoren Centar za mlade na Zlatiboru – mesto gde će razvijati svoja znanja, veštine i talente

Aktuelno

10:00

8 jul, 2024

Opština Čajetina važi za jednu od onih u unutrašnjosti Srbije iz koje mladi ređe odlaze, nego što je to slučaj možda u nekim drugim krajevima Srbije. Blizina Zlatibora i mogućnost pronalaska posla samo su neki od razloga. Kako bi imali sve potrebne sadržaje kao i njihovi vršnjaci u većim gradovima na Zlatiboru je svečano otvoren Centar za mlade u prisustvu ministra turizma i omladine Huseina Memića, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, kao i koordinatorke Kancelarije za mlade Čajetina Dejane Stevanović.

Spasioci

Jedan pogrešan korak može vas odvesti u ambis: Spasioci sa Tare poručuju – ne skrećite sa obeležeih staza, uvek sa sobom imajte flašicu vode i pun mobilni telefon

Aktuelno

19:00

7 jul, 2024

Bajina Bašta – Vatrogasci-spasioci juče su na Kaluđerskim barama u Nacionalnom parku Tara spasili starijeg muškarca koji se izgubio dok je šetao sa ženom. Spasioci stoga apeluju na sve posetioce, da nikako ne skreću sa obeleženih staza jer iako na prvi pogled pitoma, ali u svojim dubinama i vrletima i te kako divlja planina Tara, može da bude i te kako opasna.

Komentari(0)

Loading