Ne treba vam ni dvorište, ni bašta - samo plastične kofice: Mlada Julijana pokazala da paradajz i paprika mogu odlično da rode u zatvorenim uslovima i to naopačke

12:00

Aktuelno 0

Trendovi se menjaju u svakoj oblasti, pa ni uzgoj povrća nije izuzetak. Svima je dobro poznato kako se to paprika i paradajz klasično uzgajaju, ali mlada Julijana Kuzmić dokazala je da može i drugačije, i to - naopačke. Verovali ili ne, paradajz i paprika se na ovaj način mogu gajiti veoma uspešno, na malom prostoru sa biljkom susedom.

bašta
rina

- Uredništvo Agrokluba čiji sam i ja deo, svakodnevno nalazi zanimljive priče iz oblasti agrara na koje sve načine mogu da se uzgajaju biljke savremene metode i slično. Tako smo jednom prilikom naišli na jedan video kako čeri paradajz može da se uzgaja naopačke, meni se to dopalo pa sam i sama morala da probam. Prvi put kad sam to radila uspelo mi je i ovaj drugi put sam uradila u gradskim uslovima i uspelo je“, kaže za RINU Julijana Kuzmić.

bašta rina
 

Ona ističe da je ovakav način uzgoja pogodan za stambene zgrade i za one koji nemaju prostora da biljke uzgajaju u baštama. Sve što je potrebno to je dobra volja, nekoliko plastičnih kofica raznih dimenzija, zemlja, rasad biljke i voda.

- Nisam htela da mi ostane prazan prostor u gornjem delu kofice, a u donjem je visio čeri paradajz. Istraživala dalje, pa gore posadila bosiljak jer je on dobar sused sa paradajzom a u drugoj kofici bila je ljuta papričica i takođe bosiljak. Moje biljke su preživele razne stresove jer mi je propao sistem za navodnjavanje dok sam bila na službenom putovanju ali uz puno truda ipak su mi preživele i rodile, naglašava Julijana.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

bašta rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema njenim rečima biljke treba zalivati svakoga dana obilno jer je kofica mala pa im je potrebno više vode. I ako ste sumnjali da ovakav način uzgoja nije moguć evo dokaza da ste pogrešili jer je Julijani rodio čeri paradajz naopačke a i papričica ljuta pa još naopaka.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading