OVE LOKACIJE BILE SU PREPLAVLJENJE TURISTIMA Atrakcije zapadne Srbije na kojima se tražio krevet više (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Mokra Gora i Tara jesu najprepoznatiljivije turističke destinacije zapadne Srbije, ali ne i jedini turistički biseri.

OVE LOKACIJE BILE SU PREPLAVLJENJE TURISTIMA Atrakcije zapadne Srbije na kojima se tražio krevet više (FOTO/VIDEO)
vikipedija/Šarganska osmica

U Mokroj Gori, Drvengradu, Čarobnom bregu ostvareno je oko 22 000 noćenja, a na Tari oko 60 000 noćenja i od boravišne takse sa ovih lokacija oko 9,5 miliona dinara slilo u budžet Grada Užica.

OVE LOKACIJE BILE SU PREPLAVLJENJE TURISTIMA Atrakcije zapadne Srbije na kojima se tražio krevet više (FOTO/VIDEO) Foto: Rina/Na Mokroj Gori tražio se krevet više
 

- Ulaganje u razvoj turističkih lokaliteta se nastavlja. U Stapark koji je nedavno počeo sa radom takođe je uloženo. U toku je rekonstrukcija terasa na Spomen domu Memorijalnog kompleksa Kadinjača i uređenje suvenirnice. Počeli su i radovi na proširenju kapaciteta Konačišta. U Narodnom muzeju Užice u toku je sanacija depoa - kazao je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika Užica.

OVE LOKACIJE BILE SU PREPLAVLJENJE TURISTIMA Atrakcije zapadne Srbije na kojima se tražio krevet više (FOTO/VIDEO) Foto: Rina/Šarganska osmica prevezla ogroman broj putnika
 

On dodaje da je samo prošle godine se Šarganskom osmicom prevezlo oko 90 hiljada turista što je veliki broj. Stari grad je od otvaranja posetilo oko 3000 ljudi, a za četiri vikenda u Stapark-u je posetilo oko 950 posetilaca, što govori da je to jedna ozbiljna destinacija koja će se kroz naredne godine tek eksploatisati.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

OVE LOKACIJE BILE SU PREPLAVLJENJE TURISTIMA Atrakcije zapadne Srbije na kojima se tražio krevet više (FOTO/VIDEO) Foto: Rina/Stari grad glavna atrakcija Užica

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Naš cilj je da sve turiste koji prolaze pored Užica, zaustavimo, svratimo da poseti naš grad jer zaista imaju šta da vide. Jokanovića kuća i Manastir Rujno jesu destinacije koje će u narednom periodu sigurno biti afirmisane, imamo Potpećku pećinu koju je u ovoj turističkoj sezoni posetilo 4570 turista. Užice je i grad festivala, pa veliki broj turista sa Tare i Zlatibora u toku festivala poseti naš grad. Ono što će obogatiti našu turističku ponudu jeste i saradnja sa Rafting savezom Srbije sa kojim ćemo polovinom oktobra biti domaćini prvog evro kupa i državnog prvenstva - zaključio je Stojadinović.

Od Beograda do grada Užice možete doći sledećim putem:

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading