LESKOVAČKA HRANA ZA ASTRONAUTE Momčilo Conić I 40 kuvara spremaće specijalitete za NASU (VIDEO)

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

"Za vreme dok Matijas Maurer obilazi svet sa ISS-om, mi ćemo kuvati obroke zajedno sa njim i sa milionima drugih ljudi"

LESKOVAČKA HRANA ZA ASTRONAUTE Momčilo Conić I 40 kuvara spremaće specijalitete za NASU (VIDEO)
Printscreen

Leskovački kuvar Momčilo Conić ući će u istoriju sa još 40 svetskih kuvara koji će zajedno sa astronautom Matijasom Maurerom pripremati specijalitete za astronaute. Sve ovo prenosiće uživo BBC i CNN, a Conić će svetu predstaviti najbolje leskovačke gurmanluke.

- Ovo je jedinstven događaj u istoriji - za vreme dok Matijas Maurer obilazi svet sa ISS-om mi ćemo kuvati obroke zajedno sa njim i sa milionima drugih ljudi. Ja ću specijalitete za astronaute pripremati uživo iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće u Leskovcu - rekao je Conić za 24sedam.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat pod nazivom “BigCitiBeast SpaceClub Kitchen” realizuje NASA u saradnji sa Svetskim udruženjem kuvara, a počinje 19. marta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako je istakao, ovaj događaj će kroz muziku i kulinarastvo ujediniti ceo svet i za njega je velika čast što učestvuje u jednom takvom projektu.

- Jedini kuvar koji predstavlja našu zemlju na ovako velikom projektu. Pripremaću tradicionalna srpska jela i ona koja su karakteristična za leskovački kraj - kazao je Conić.

Dodaje da će se u svim kuhinjama kuvati indonežansko jelo rendang, koje je odabrao astronaut Matijas Maurer, kao i da će Matijas miksovati i poslati DJ set na Zemlju.

Ovaj jedinstveni projekat povezaće svet kroz muziku i kulinarstvo.

Izvor: 24 sedam

Komentari(0)

Loading