KUVARI ne prestaju da nas IZNENAĐUJU: Nećete moći da verujete šta dodaju prilikom kuvanja kupusa
Kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio
Kupus je jedna od najzastupljenijih namirnica kod nas. Od kupusa možete da pravite salatu, korsitite kao prilog, ali i glavno jelo. Ipak, jedno od najpoznatijih jela je svakako slatki kupus.
Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.
Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći!
Možda vas zanima:
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
Možda vas zanima:
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
Možda vas zanima:
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
Prezle
Možda vas zanima:
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
Možda vas zanima:
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
One mogu da neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.
Mleko
Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka, prenosi Stvar ukusa.
PREDLOG ZA RUČAK Medaljoni u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će voleti cela porodica
Medaljoni u sosu od pečuraka se brzo spremaju i idealni su za brz i ukusan ručak. Možete ih servirati same i uz prilog od testenine, krompira ili pirinča.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
Komentari(0)