ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima!
PRIPREMA
U dubljoj činiji umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje (ulje) i mleko i ponovo kratko mikserom umutiti. Sipajte brašno i prašak za pecivo i umutite sve sastojke na najmanjoj brzini miksera.
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Uključite aparat za vafle da se zagreje. Sipajte malo ulja na pleh i ravnomerno ga rasporedite. Kada se aparat za bakin kolač zagreje, kutlačom ili kašikom sipajte testo i poklopite.
Kada sipate testo, pazite da ne prepunite jer će se onda tokom pečenja preliti. Posle par minuta izvadite galete iz aparata i ostavite da se ohlade na tanjiru. Ponavljajte proces pečenja dok ne potrošite svu smesu. Vafle možete poslužiti sa kremom, džemom ili šećerom u prahu. U svakoj varijanti biće podjednako ukusni.
- 3 jaja
- 60 gr. šećera
- 1komad (8-9 gr.) vanilinog šećer
- 30 ml. ulja
- 2 dl. mleka
- 160 gr. brašna
- približno 7 gr. prašaka za pecivo
Može se dodati i korica limuna u testo.
Ovo je osnovni recept, po želji možete dodati rendanu jabuku, suvo grožđe, lomljenu čokoladu. Prijatno!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
PREDLOG ZA RUČAK Medaljoni u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će voleti cela porodica
Medaljoni u sosu od pečuraka se brzo spremaju i idealni su za brz i ukusan ručak. Možete ih servirati same i uz prilog od testenine, krompira ili pirinča.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
Komentari(0)