Kolač „SVE PO DVA'', recept koji ćete zapamtiti odmah: Kada poželite BRZU POSLASTICU (RECEPT)
Recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće
Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.
Potrebni sastojci:
2 jaja
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
200 grama šećera
200 mililitara ulja
200 mililitara mleka
200 grama mlevenih oraha
200 grama griza
200 grama oštrog brašna
2 narendane jabuke
prašak za pecivo
vanilin šećer
malo ruma (može i ne mora)
džem od kajsije
50 grama naseckanih oraha
Priprema:
U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.
Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
Komentari(0)