SUPERBRZI UŠTIPCI SA SIROM: Ovo je TAJNI sastojak koji ih čini izuzetno ukusnim (RECEPT)
Uštipci spadaju u omiljena rešenja za brz doručak posle kog u kući nema praznog stomaka, a uz ovaj recept trebaće vam još manje vremena.
Za pripremu ovih uštipaka ne treba vam kvasac, što znači da nema ni čekanja da testo da naraste. Da bi pecivo bilo još mekanije i sočnije, obavezno dodajte rendani kačkavalj, koji je pravi tajni sastojak i čini ih preukusnim.
Sastojci:
Priprema:
U jednu činiju ubacite suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so, pa to promeštajte.
Napravite rupu u sredini, pa u to razbijte jaje i sipajte malo mleka. Mešajte, pa dodajte i preostalo mleko i napravite gušće testo.
Izrendajte kačkavalj, pa to dodajte u testo i lepo sjedinite.
Nauljenim dlanovima uzimajte malo po malo testa, oblikujte, pa spuštajte kašikom u dobro zagrejano i dublje ulje.
Pržite s obe strane, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
Služite toplo, uz sir, suhomesnato i ajvar., piše Espreso.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
Komentari(0)