TRADICIONALNA POSLASTICA Specijalitet koji je simbol srpskog gostoprimstva
Običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.
Slatko je tipičan srpski specijalitet. Slatko se sprema i u drugim balkanskim zemljama, kao što su Bugarska i Grčka, a ušlo je i u jevrejsku kuhinju kao sladko.
Slatko se tradicionalno priprema na šporetu na drva u otvorenim šerpama koje služe samo toj svrsi, a običaj je da se slatko služi gostima uz čašu hladne vode, a konzumira se i uz jutarnju kafu.
Najčešće vrste voća koje se koriste za kuvanje slatka su: šumske jagode, šljive, dunje, višnje, smokve, borovnice i kupine.
View this post on Instagram
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)