SAMO NAŠE BAKE I DAN DANAS OVAKO PRAVE POSNU LENJU PITU: Najsočnija sa 2 vrste voća - recept koji nisu zaboravile
Samo naše bake prave posnu lenju pitu sa smokvama i jabukama koja je najsočnija, a recept nikada nisu zaboravile
Da biste spremni dočekali post, potrebno je da u svojoj glavi imate specijalitete, kuvana jela i poslastice koje ćete u svakom momentu moći da spremite.
Postoji mnogo ukusne posne hrane, od posne sarme sa pirinčem, salate sa makaronama, raznih pita, pa sve do kolača.
Lenju pitu svi jedemo još od malena, a sada je ispred vas posna verzija koja će vas ukusom namamiti toliko da je češće spremate od mrsne.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
NAJBOLJI RECEPT ZA LENJU PITU SA JABUKAMA: Bukvalno se topi u ustima, a tajna je u dodavanju svinjske masti
Isprobajte recept za malo drugačiju pitu s jabukama i prisetite se kako se jelo nekad.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
NAJBOLJI RECEPT ZA LENJU PITU SA JABUKAMA: Bukvalno se topi u ustima, a tajna je u dodavanju svinjske masti
Isprobajte recept za malo drugačiju pitu s jabukama i prisetite se kako se jelo nekad.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
NAJBOLJI RECEPT ZA LENJU PITU SA JABUKAMA: Bukvalno se topi u ustima, a tajna je u dodavanju svinjske masti
Isprobajte recept za malo drugačiju pitu s jabukama i prisetite se kako se jelo nekad.
Naše bake je samo takvu prave sa dve vrste voća.
Ukusna, sočna, mekana, ma kao iz restorana.
Ovo su potrebni sastojci za recept:
1/2 kašičice soli
300 g margarina
500 g brašna
1 vanilin šećer
malo vode
1 prašak za pecivo
Za fil treba:
20 g šećera u prahu
700g suvih smokvi
1 kesica vanilin šećera
100g rendanih jabuka
sok od jedne pomoradže
3dl belog vina
Ovako se sprema:
Smokve očistiti od peteljki i iseći na manje komade.
U šerpu odgovarajuće veličine staviti smokve, vino i sok od pomorandže.
Kuvati dok smokve ne omekšaju.
Izvaditi smokve iz tečnosti i dodati vanillin šećer.
Prebaciti u posudu za mešanje i dodati rendane jabuke.
Margarin pomešati mikserom.
Dodati šećer, vanillin šećer,malo vode, so i prašak za pecivo i mešati dok se šećer ne istopi i dobije kompaktna masa.
Na mikser staviti metlice za testo i nastaviti mešanje tako što se dodaje po malo brašna.
Kad dobijete kompaktno testo podelite ga na dva dela.
U tepsiju predhodno obloženu papirom za pečenje stavite jednu polovinu testa i ravnomerno rasporedite pa utabajte dlanovima.
Preko testa ravnomerno rasporedite fil od smokvi i jabuke pa preko toga rukama izmrvite ostatak testa.
Vodite računa da gornji sloj testa bude ranomerno raspoređen po površini fila.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 30-40 min odnosno dok kolač ne porumeni po površini.
Nakon pečenja ostaviti da se hladi u plehu u kojem je pečen pa nakon toga izvaditi iz pleha zajedno sa papirom.
Lenju pitu služiti posuto prah šećerom.
Prijatno!
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)