ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Prelepo ime za devojčice

ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića
Shutterstock

Osobe sa imenom Julijana iliti Julija, pune su samopouzdanja i svesne su svojih vrlina, vrednosti i utiska koji ostavljaju na druge.

Najčešći prevod i značenje imena Julijana je „ona koja je ljupka i mila“, „ona koja je poletna, sjajna i donosi svetlost“, a takođe i „ona koja donosi radost i sreću“ i „poštena, iskrena i pravična ženska osoba““.

Nekada se, posebno na našim prostorima, ime Julijana, kao i skraćeni oblik Julija davalo devojčicama koje su rođene u mesecu julu, a danas to nije slučaj i sve je ređe davano ime.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zanimljivosti vezane za ime Julija

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Glavna junakinja čuvene Šekspirove tragedije bila je Julija Kapuleti koje je do danas ostala simbol mlade žene koja je beskrajno verovala u ljubav do večnosti.

Julija je još i naziv ostrva vulkanskog porekla koje se nalazi u blizini Sicilije, a u svetu savremenih tehnologija, Julija je i naziv jednog od programskih jezika, složen kompjuterski jezik kreiran za vrlo kompleksna izračunavanja.

Poznata nam je i srpska knjeginja Julija Obrenović (devojačko Julija Hunjadi) koja je bila žena srpskog kneza Mihaila Obrenovića.

(Krstarica)

Hajdučka česma

DOGODILO SE ČUDO Koncert Bijelog dugmeta kod Hajdučke česme se PAMTI I DANAS

Zanimljivosti

21:00

19 maj, 2024

Koncert kod Hajdučke česme je koncert najpopularnijeg rok sastava u Jugoslaviji — Bijelog dugmeta. Koncert je održan 28. avgusta 1977. godine u beogradskom parku Topčider, u blizini Hajdučke česme. Bio je to najveći rok koncert do tada održan na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi rok kritičari smatraju da takav muzički događaj, po svom značaju, atmosferi i velikoj energiji verovatno više nikada neće biti ponovljen.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading