Američka poštanska markica otkriva poreklo Nikole Tesle: Više nema dileme!

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Ako nijedan drugi dokaz nije dovoljno uverljiv, ovaj bi trebalo i više nego jasno da pokaže istinu

Nikola Tesla
Shutterstock

Najveći genije našeg vremena Nikola Tesla preminuo je na Božić 1943. godine u Njujorku, gde je živeo i radio.

U moru fotografija koje su preplavile internet u čast i sećanje na ovog velikog genija pojavila se i jedna koja jasno pokazuje ko je Nikola Tesla zaista bio.

Veliki naučnik rođen je u Smiljanu, tadašnjoj Austrougarskoj, pa mnogima ta činjenica stvara pogrešnu sliku o tome da je Tesla hrvatske nacionalnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iako je sam genije mnogo puta naglašavao da je on Srbin i srpskog porekla, te je i njegova poslednja želja bila je da mu se na sahrani svira “Tamo daleko”.

Jedna stvar posebno ističe ono što mnoge dovodi u zabunu, a to je poštanska markica iz Amerike.

Ova markica je izdata davne 1956. godine, povodom sto godina od rođenja Tesle (1856 – 1956) a na njoj piše: Nikola Tesla američko – srpski genije.

Ako nijedan drugi dokaz nije dovoljno uverljiv, ovaj bi trebalo i više nego jasno da pokaže istinu.

(Opanak)

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
NAJPOZNATIJI DEČKO SA SELA Luka Crepuljarević posetio Francusku i evo šta kaže (FOTO)

NAJPOZNATIJI DEČKO SA SELA Luka Crepuljarević posetio Francusku i evo šta kaže (FOTO)

Zanimljivosti

16:00

25 maj, 2024

Čajetina - Najpoznatiji dečko sa sela u Srbiji, Luka Crepuljarević iz zlatiborskog Semegnjeva, oduševio je čitav region, ali i sve naše ljude koji žive širom planete svojim stavovima, rumenim obrazima i širokim osmehom. On je odlučio da se vrati na očevo imanje, nakon što mu je umrla baka koju je mnogo voleo i baš zbog nje i svog oca koji takođe nije među živima, odlučio je da nikako ne sme dopustiti da, kako je rekao, njihove livade pasu tuđe ovce.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading