Američka poštanska markica otkriva poreklo Nikole Tesle: Više nema dileme!

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Ako nijedan drugi dokaz nije dovoljno uverljiv, ovaj bi trebalo i više nego jasno da pokaže istinu

Američka poštanska markica otkriva poreklo Nikole Tesle: Više nema dileme!
Shutterstock

Najveći genije našeg vremena Nikola Tesla preminuo je na Božić 1943. godine u Njujorku, gde je živeo i radio.

U moru fotografija koje su preplavile internet u čast i sećanje na ovog velikog genija pojavila se i jedna koja jasno pokazuje ko je Nikola Tesla zaista bio.

Veliki naučnik rođen je u Smiljanu, tadašnjoj Austrougarskoj, pa mnogima ta činjenica stvara pogrešnu sliku o tome da je Tesla hrvatske nacionalnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iako je sam genije mnogo puta naglašavao da je on Srbin i srpskog porekla, te je i njegova poslednja želja bila je da mu se na sahrani svira “Tamo daleko”.

Jedna stvar posebno ističe ono što mnoge dovodi u zabunu, a to je poštanska markica iz Amerike.

Ova markica je izdata davne 1956. godine, povodom sto godina od rođenja Tesle (1856 – 1956) a na njoj piše: Nikola Tesla američko – srpski genije.

Ako nijedan drugi dokaz nije dovoljno uverljiv, ovaj bi trebalo i više nego jasno da pokaže istinu.

(Opanak)

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading