SRPSKI PONOS "PREKO BARE" Pojavio se predivan mural naših sportista u Čikagu (FOTO)

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Mural predstavlja simbol snage uspeha i izdržljivosti a oslikao ga je Ludvig Tančez iz Čikaga.

mural
Printscreen/Youtube

 

Ogromni mural visine osam metara i širine četiri i po metra nalazi na zgradi popuarnog Beograd kafe restorana u Irving Park ulici, piše Srpska televizija USA. 

Mural predstavlja simbol snage uspeha i izdržljivosti a oslikao ga je Ludvig Tančez iz Čikaga.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vlasnik Beograd Kafea je odlučio da to bude baš na zidu ovog restorana gde se redovno prate sportska dešavanja, a naročito kada se takmiče ova tri svetska šampiona, Nole, Nikola i Ivana. Mesto je okupljanja i Noletovih čikaških vatrenih navijača koji ga redovno prate kada igra na US Open-u i Sinsinati Openu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beograd Cafe (@beogradcafe)

- - Ovim muralom želimo da im pošaljemo srdačan pozdrav iz Čikaga i da im pokažemo koliko smo ponosni na sve što su postigli, oni su simbol snage, izdržljivosti i uspeha i pre svega inspiracija za sve nas - navodi Jelena, menadžer Beograd kafea.

 

Pored novog murala sa likovima naših svetskih šampiona na Beograd kafeu u Čikagu se nalazi i mural sa likom Nikole Tesle koga je pre nekoliko godina naslikao umetnik Ascend iz Venecuele i umetnički rad Tanje Milovanović koja je oslikala azbuku i citat Mome Kapora u unutrašnjem delu restorana.

Protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar

SVEŠTENIK O TOME ŠTA BIVA POSLE SMRTI PO PRAVOSLAVLJU: Prva dva dana nakon upokojenja duša luta, a treći se treba jako moliti!

Zanimljivosti

16:00

26 maj, 2024

Duša prva dva dana nakon upokojenja luta, obilazi ona mesta koja je volela i posećivala za života… Ona po učenju i predanju crkve nije nikada sama u smislu lutanja… Promislom Božjim, voljom i dopuštenjem određuje se i čas smrti, što je onda kad je čovek najspremniji da napusti ovaj svet. Gospod joj ta dva dana daje slobodu da može da obiđe sva ta mesta i te ljude koje je za života volela ali ne može da stupi u komunikaciju s njima jer nema tela, pošto sama ta energija duše ne može da ostvari kontakt, ovako o putu duše posle smrti u pravoslavlju, u prvih 40 dana, govori protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar.

Komentari(0)

Loading