NISKE CENE I U DOBA POSKUPLJENJA Ovo je mesto gde možete kupiti baš sve, ako ispoštujete jedan ritual (VIDEO)

Milica Vučković

20:00

Zanimljivosti 0

Najlon pijaca jedan od simbola Novog Sada predstavlja fenomen, što zbog najraznovrsnije ponude što zbog posebnog vašarskog duha. Ni kiša, a ni inflacija nisu uticale na rutinu popularnih "najlonaca".

NISKE CENE I U DOBA POSKUPLJENJA Ovo je mesto gde možete kupiti baš sve, ako ispoštujete jedan ritual (VIDEO)
Lepote Srbije

Ovde se dolazi ranom zorom i ne ide se u kupovinu već po ulov, a retke stvari predmet su hvale i znatiželje. Ana Pataki ispred preduzeća Tržnice Novi Sad ističe da pijacu nedeljom, kada je udarni dan poseti i do 50.000 ljudi. 

Ekipa "Lepota Srbije" obišla jednu od najposećenijih pijaca u Srbiji koja se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra grada i tom prilikom saznali zašto je baš ovo mesto omiljeno ne samo Vojvođanima već i šire.

- Najlon pijaca je vremenom izrastala u pravu "buvlju" pijacu, sa širokom ponudom raznovrsne polovne robe, antikviteta, polovnih automobila, nameštaja, drvne građe, ogrevnog drveta, stoke i stočne hrane i kućnih ljubimaca. Danas Najlon pijaca zauzima površinu od oko 38.000 m2- objašnjava Ana Pataki. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vikendom se Najlon pijaca pretvara u pravi mali grad kroz koji teče reka ljudi. Razgledaju, prevrću, isprobavaju...Prvobitno se na Najlon išlo samo nedeljom, a danas se tamo ide i petkom i subotom. 

Za svačiji dom i ukus se može pronaći nešto. Važno je samo da odvojite vreme i krenete u pohod sa dobrim raspoloženjem i smislom za cenkanje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 


 

čuvarkuća

ČUVARKUĆA Neuništiva biljka sa obiljem lekovitih svojstava

Zanimljivosti

18:00

21 maj, 2024

Čuvarkuća (lat. Sempervivum) dobila je svoje ime iz latinskog jezika. Sempervivum potiče od latinske reči koja znači “zauvek živ”. Ova biljka je poznata po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da preživi u teškim uslovima, uključujući hladnoću i sušu. Njeno ime sugeriše da je “uvek živa” i da može opstati bez obzira na okolnosti. Takođe, naziv čuvarkuća može se povezati s njenom tradicionalnom ulogom kao amajlije koja štiti domaćinstvo i donosi sreću.

Komentari(0)

Loading