NEKADAŠNJA HALA PIONIR Arena Aleksandar Nikolić je, posle Beogradske arene NAJVEĆA SPORTSKA DVORANA u Beogradu

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Otvorena je 24. maja 1973. godine pod imenom hala Pionir. Hala se nalazi u sklopu sportskog kompleksa Pionir koji je u sklopu sportsko-rekreacionog centra Tašmajdan, u naselju Bogoslovija u opštini Palilula. Sadašnje ime je dobila 23. februara 2016. godine u slavu košarkaškog igrača i trenera Aleksandra Nikolića.

NEKADAŠNJA HALA PIONIR Arena Aleksandar Nikolić je, posle Beogradske arene NAJVEĆA SPORTSKA DVORANA u Beogradu
Printscreen/Instagram

Izgrađena je po projektu arh. Ljiljane i Dragoljuba Bakića. Radove je izveo „Energoprojekt“ iz Beograda u roku od 11 meseci. Korisna površina dvorane je 16.000 m², a površina sportskih borilišta 2.500 m². Kapacitet tribina je 8.000 sedišta. Pres centar zadovoljava sve uslove praćenja velikih sportskih manifestacija. Dvorana je pogodna za sve vrste „malih“ sportova, za kulturno-zabavne priredbe, kongresne skupove i druge manifestacije.

U sklopu ovog sportskog centra nalazi se i ledena dvorana, dok se u neposrednoj blizini nalaze i teniski tereni. Trenutno u njoj igraju i treniraju košarkaši Partizana i Crvene zvezde, ali se često igraju i utakmice svih reprezentativnih selekcija u odbojci, rukometu i košarci. Pored sportskih dešavanja, u njoj se često održavaju i druge manifestacije.

Hala Aleksandar Nikolić, je posle Beogradske arene najveća sportska dvorana u Beogradu. Otvorena 24. maja 1973. godine pod imenom Hala Pionir. Hala se nalazi u sklopu sportskog kompleksa „Pionir“ koji je u sklopu SRC „Tašmajdan“, u naselju Bogoslovija u opštini Palilula.

Možda vas zanima:


Možda vas zanima:

Sadašnje ime je dobila 23. februara 2016. godine u slavu košarkaškog igrača i trenera Aleksandra Nikolića legendarnog profesora.

Možda vas zanima:


Možda vas zanima:

Kapacitet mesta za sedenje je 5.878: na tribinama je 4.149 mesta, parter B ima 575 mesta, parter 4 - 250 mesta, plava loža 232 mesta, VIP loža 250 mesta, Ekstra VIP loža 25 mesta, Bela loža u parteru 147 mesta, bela loža na tribinama 250 mesta. Parter bez stolica 1.500 mesta, sa stolicama 800 mesta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Objekat je samo u manjoj meri prilagođen osobama sa invaliditetom i osobama sa posebnim potrebama. Pristup terenu je omogućen osobama u invalidskim kolicima.

Izvor: vikipedija, dostupnibeograd

Komentari(0)

Loading