Mali etno-raj podno Ostrvice: Milica završila fakultet i vratila se da živi na selu

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Kada je završila fakultet, Milica nije imala želju da, poput mnogih njenih vršnjakinja, ostane u velikom gradu. Ljubav prema prirodi i prema Bojanu vratila ju je na selo, gde su svili svoje porodično gnezdo.

Ostrvica
Foto: Rina

Na imanju predaka u selu Varnice podno Ostrvice Antonijevići složno rade i grade, ali i pokazuju da se veoma lepo i kvalitetno može živeti na selu. Sposobni i inovativni, odlučili su da se bave seoskim turizmom i to već par godina rade sa uspehom.

"U ovom kraju Srbije Bog nije štedeo na prirodnoj lepoti i to ne mogu da zamene sive ulice i svetla grada. Bojan i ja gajimo istu ljubav prema prirodi i selu i za nas nije bilo dileme gde ćemo nastaviti svoj život. Uz mnogo truda i zalaganja, počeli smo da se bavimo seoskim turizmom. Renovirali smo staru kuću iz 1902. godine i od nje napravili etno-objekat, kojim su gosti zaista oduševljeni. Jer, kad dođu kod nas, zaista odmore i telo i dušu u seoskom ambijentu", rekla je Milica.

Ostrvica Foto: Rina
 

Oslonjeni na sopstvene snage, Milica i Bojan, zajednički, kamen po kamen, grade svoju porodicu, ali i svoj posao. Ništa im nije teško, a njihov trud prepoznali su gosti iz svih delova Srbije, ali i iz regiona.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Naše selo odlično je pozicionirano i ima veliki turistički potencijal. Ostrvica, koja se nalazi u neposrednoj blizini, veoma je atraktivna i privlači sve više ljubitelja prirode. Svaki gost koji je došao jednom, uvek se vraća. U Varnicama je lepo i leti i zimi, pa se nadamo da će u budućnosti turistička sezona trajati 365 dana u godini. Naši gosti, koji su iz Beograda dolazili kod nas, toliko im se svidelo da su posle i sami kupili kuću u našem selu i žele tu da žive", kaže Milica.

Ostrvica Foto: Rina
 

Za naredne godine, kako kažu, imaju velike planove, žele da prošire svoje smeštajne kapacitete kako bi njihovo domaćinstvo moglo da primi još gostiju. Uz osmeh i veliku volju, nadaju se da uspeh neće izostati.

"Mi živimo ovde, tu je naša kuća i tu raste naša kćerka. Sve to najbolje iz ovog kraja želimo da prenesemo i našim gostima koji dođu. Radimo ovaj posao punog srca. Iako nekada nije lako, nema odustajanja i sledećih godina želimo da proširimo naše etno-domaćinstvo", rekla je Milica.

Varnice odlikuje izuzetno čist vazduh, prirodna izvorišta vode, raznolikost pejzaža, domaća hrana. Selo je samo 90 kilometara udaljeno od Beograda i pravi je prirodni raj. Uz volju ovih mladih ljudi, u narednim godinama moglo bi se naći ucrtano na turističkoj mapi Srbije. Milica i Bojan bez sumnje pokazuju da, ukoliko ovakvih parova bude više, sela u Šumadiji definitivno imaju budućnost.

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
Gradovi sa dušom: Najlepše male varoši Srbije

Gradovi sa dušom: Najlepše male varoši Srbije

Turizam

10:00

29 maj, 2024

Istražite šarm malih varoši širom Srbije koje nude autentično iskustvo i bogatu istoriju. Gradovi kao što su Sremski Karlovci, Vrnjačka Banja, Sombor, i Knjaževac, predstavljaju skrivena blaga koja čekaju da budu otkrivena.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading